Selecteer een pagina

tand reparerenDe moderne technologie staat voor niets en dit brengt een hoop veranderingen met zich mee. Gelukkig is het merendeel van deze ontwikkelingen positief te noemen en een groot aantal hiervan besparen ons tijd en geld. Ook op het medische vlak verandert er een hoop. Dankzij de komst van het internet hebben we kennis gemaakt met de het fenomeen “internetdokter” en meer dan eens stellen we onze eigen diagnose. Kijken we naar de tandarts, dan blijft dit vakgebied een beetje achter. Zelf de tandarts uithangen zit er (nog) niet in. Zelf een tand repareren is immers niet mogelijk. Of vergissen we ons hierin?

Waarom zelf een tand repareren?

Laten we ons eerst eens de vraag stellen waarom we überhaupt zelf een tand repareren zouden moeten willen. Is het niet beter om dit aan de specialist over te laten? Deze heeft er immers voor geleerd en wanneer je jouw gebit regelmatig laat controleren door de tandarts is de kans ook klein dat je uitkomt bij iets dat zelf een tand repareren heet. Toch is de gedachte dat dit zelf zou kunnen een intrigerende. Iedereen die wel eens iets bijzonders heeft gehad bij de tandarts weet dat hij vervolgens kan rekenen op een flinke nota. Als je een uitgebreide tandartsverzekering hebt, dan krijg je misschien nog wel een gedeelte terug. Hoe dan ook zal je vrijwel altijd nog zelf een bedrag moeten bijleggen. Reden voldoende dus om in geval van schade aan je gebit toch de mogelijkheid te willen hebben om deze schade zelf te herstellen.

Zelf een tand repareren zit er inderdaad helaas op dit moment nog niet in. Maar dit wil niet zeggen dat dit in de toekomst niet het geval zal zijn. Kijken we bijvoorbeeld naar het zelf vervangen van een tand, dan is dit namelijk al wel mogelijk. Weliswaar als tijdelijke oplossing, maar toch. Stel dat je door bijvoorbeeld een ongelukje in huis een voortand verliest. Uiteraard ga je hiermee naar de tandarts en deze zal naar alle waarschijnlijkheid al klaar staan met een dure ingreep die brug of implantaat heet. Financieel gezien kan dit heel slecht uitkomen en dan zit je met de handen in het haar. Via tijdelijketand.nl kun je echter een pakketje bestellen dat je in staat stelt om zelf een tand te maken, een nep tand dus. Deze nep tand is gemakkelijker te maken dan je denkt. Een duidelijke handleiding helpt je hierbij. Deze tijdelijke tand klem je tussen twee overgebleven voortanden en kun je ook nog bijkleuren, zodat deze nauwelijks opvalt. Wanneer je een beetje oplet met eten, dan gaat deze nep tand enkele weken mee. Genoeg tijd om wat geld weg te leggen om zo alsnog die noodzakelijke definitieve oplossing van de tandarts te kunnen bekostigen. Onmogelijk volgens jou? Check dan snel tijdelijketand.nl!

Je ziet dat langzaam maar zeker we ook op het tandheelkundige vlak worden uitgedaagd om zelf de regie in handen te nemen. In het geval van zelf vervangen van een tand kost je dit nog geen 20 euro. Wat zelf een tand repareren gaat kosten is nog even koffiedik kijken, maar dat deze mogelijkheid er in de toekomst aan komt…daar zijn wij van overtuigd!