Selecteer een pagina

Zelf tand makenWij Nederlanders zijn een echt doe-het-zelf-volkje. We klussen wat af en uitbesteden doen we pas als we zeker weten dat we het zelf niet kunnen maken. Dit geldt niet alleen voor het thuis klussen, maar bijvoorbeeld ook voor de kleine reparaties aan onze auto’s en fietsen. We besparen hier met z’n allen een hoop geld mee en dat is natuurlijk mooi meegenomen in deze dure tijden. Je kunt nu ook zelf een tand maken.

Maar als we tegenwoordig in staat zijn om zoveel zelf te doen, waarom doen we dit dan niet voor minder voor de hand liggende zaken als zelf een tand maken? Iedereen weet dat een bezoek aan de tandarts vaak veel geld kost, maar in geval van tandproblemen kun je vaak niet zonder.

Maar daar is inmiddels verandering in gekomen! Zelf een tand maken is namelijk vandaag de dag wel degelijk mogelijk. Dit mag dan misschien een beetje eng en ingewikkeld klinken, de praktijk is gelukkig heel anders. Maar wanneer ga je nu helemaal zelf een tand maken?

Zoals iedereen weet zit een ongeluk in een klein hoekje. Een struikelpartij of iemand die niet goed oplet kan ervoor zorgen dat je een beschadiging aan jouw tanden oploopt. Ook wanneer je aan sport doet is de kans aanwezig dat dit gebeurt. Denk maar eens aan voetbal en de helaas zoveel voorkomende elleboogstoot. Een beschadiging aan tanden is in veel gevallen met behoud van de tanden te herstellen. Helaas is dit niet altijd het geval en verlies je een tand. Natuurlijk ben je aangewezen op de tandarts om hier een blijvende en passende oplossing voor te vinden. Je komt dan al snel in de wereld van de bruggen en kronen terecht en ja…deze zijn duur.

Zelf een tand maken, zo doe je dat

Zelf een tand maken is dan wellicht een oplossing. Je kunt deze optie gebruiken als je de tijd moet overbruggen voordat jouw tandarts zijn definitieve voor jouw missende tand klaar heeft. Maar je kunt ook kiezen voor zelf een tand maken als een bezoek aan de tandarts jou financieel even niet past. Voor nog geen 20 euro maak jij namelijk zelf een tand! Hou er wel rekening mee dat zelf een tand maken altijd een tijdelijke oplossing is en nooit een definitieve oplossing van de tandarts.

Zelf een tand maken is heel eenvoudig. Er wordt hiervoor gebruik gemaakt van bepaald materiaal dat zich door verwarming laat vormen in elke gewenste vorm. De tand klem je heel eenvoudig, zonder lijm of andere hulpmiddelen, vast tussen twee andere tanden. Op deze manier blijft de tand enkele dagen zitten. Uiteraard kun je tussentijds de tand eruit halen. Vanzelfsprekend dien je wel rekening te houden met eten en drinken om deze tijdelijke tand niet onnodig en extra te belasten.

Ook een doe-het-zelf-tandarts worden? Bestel dan vandaag nog jouw “tijdelijke tand”!