Selecteer een pagina

zelf een tand makenHet kan iedereen overkomen, maar daar sta je uiteraard zelf niet bij stil. Een ongelukje, want daar hebben we het over, is niet zo kieskeurig. Het pakt elk willekeurig slachtoffer dat het voor handen krijgt en wie weet ben jij de volgende wel.

Bangmakerij? Niets daarvan! Het gaat hier om bewustwording en om anders niet. Oh ja, natuurlijk vertellen we je in dit artikel graag iets meer over zelf een tand maken. Hiermee kun je, zij het tijdelijk, veel geld besparen als je door een ongelukje een voortand moet missen.

Een tand maken is toch alleen weggelegd voor de tandarts?

Een aantal beroepen heeft in ons land relatief weinig concurrentie. Eén van deze beroepen betreft het aloude vak van de tandarts. Tandheelkunde, met alles wat daarbij komt kijken, is nu eenmaal een specialistisch vak. Het is dan ook volstrekt logisch om te veronderstellen dat een tand maken alleen is weggelegd voor deze beste man of vrouw.

Niets is echter minder waar, want vandaag de dag is een tand maken iets wat je gewoon zelf doet. Tijdelijketand.nl maakt het mogelijk om zelf in de huid te kruipen van de tandarts. Waarom je dit überhaupt zou doen, dat lees je natuurlijk verderop in dit artikel.

Helemaal zonder de tandarts kun je niet

Laten we beginnen met te stellen dat je niet zonder de tandarts kunt als je echt flinke gebitsschade hebt opgelopen. Een afgebroken voortand mag je hier gerust toe rekenen. Als dit jou overkomt, dan zal hier een tandarts naar moeten kijken. De kans is groot dat deze tot de conclusie komt dat de tand in kwestie niet meer te redden is en er dus direct uit moet. Maar dan? Dan kom je in een heel ander traject. De tand zal immers vervangen moeten worden en dat is niet bepaald goedkoop. Stifttanden, implantaten, bruggen…..stuk voor stuk uitstekende oplossingen, maar wel oplossingen met een behoorlijk prijskaartje.

Zelf een tand maken, het voordelige alternatief

In het geval je aangewezen bent op oplossingen als hierboven beschreven, dan kun je er niet klakkeloos vanuit gaan dat jouw tandartsverzekering de kosten hiervan vergoedt. Misschien krijg je ‘slechts’ een gedeelte terug, waarbij een bedrag van enkele honderden euro’s nog steeds door jezelf opgehoest moet worden. Bovendien kan het natuurlijk ook zo zijn dat je helemaal geen tandartsverzekering hebt.

Bedragen van vele honderden euro’s zijn niet door iedereen zomaar op te brengen. Een tand maken met behulp van tijdelijketand.nl is de ideale manier om de definitieve oplossing van de tandarts even uit te stellen. Zo kun je financieel orde op zaken stellen en sparen voor die stifttand of etsbrug, waar geen ontkomen aan is.

Wat kost zelf een tand maken dan?

Een tand maken in je eigen keuken of woonkamer doe je al voor minder dan €20,-! Dat is wel even iets anders dan de prijzen die een tandarts rekent. Naast het prijsvoordeel heeft zelf een tand maken nog een aantal voordelen. Deze zetten we graag even overzichtelijk voor je op een rijtje:

  • Praten zonder slissen
  • Geen ‘gapend gat’ in je mond
  • Een zelfgemaakte tand gaat weken mee
  • Te kleuren in de kleur van jouw gebit
  • Geen lijm of kleefpasta nodig

Een tand maken met behulp van duidelijke handleiding

Er is veel aandacht besteed aan de meegeleverde handleiding. In deze handleiding staat stapsgewijs helder en gedetailleerd beschreven hoe zelf een tand maken in zijn werk gaat. Wanneer je je aan deze handleiding houdt, dan zal je zien dat het maken van een nep tand geen hogere wiskunde is.

Wat levert tijdelijketand.nl je allemaal?

Alles wat je hiervoor nodig hebt zit in een klein pakketje. Dit pakketje bevat, naast de eerder genoemde handleiding, materiaal dat door middel van verwarmen in elke gewenste vorm te maken is. Wanneer het materiaal is afgekoeld wordt het zeer hard. Meer dan dit is het niet, want waarom het allemaal nodeloos ingewikkeld maken? Ook heb je geen tools of gereedschappen nodig. Alles wat je nodig hebt zit in het pakketje.

Zelf een tand maken is en blijft een tijdelijke oplossing

Hoe je het ook wendt of keert, zelf een tand maken kan nooit een definitieve oplossing zijn. Wel is het een oplossing die je vele maanden respijt geeft tot de definitieve ingreep van tandarts of kaakchirurg. Wanneer je enigszins rekening houdt met eten en drinken, dan gaat elke zelf gefabriceerde neptand gemakkelijk enkele weken mee. Een simpel rekensommetje leert dat je met één pakketje al snel een jaar vooruit kunt. Immers, elk pakketje bevat voldoende materiaal voor het maken van ongeveer 20 neptanden. Hopelijk is dit voldoende tijd voor je om geld opzij te zetten voor de ingreep die vroeg of laat toch plaats moet vinden.

Zelf een tand maken ook iets voor jou?

De kans is groot dat zelf een tand maken ook iets voor jou is. Waarom zou je anders dit artikel hebben gelezen? Gooi je twijfels over boord en doe wat vele anderen al hebben gedaan. Gun jezelf die praktische en voordelige oplossing die tijdelijke tand heet. Dit brengt rust op het financiële vlak en je kunt je bovendien met een gerust hart weer onder de mensen begeven. Bestel vandaag nog jouw tijdelijke tand, dan kun je meestal al de volgende dag aan de slag!