Selecteer een pagina

Tand reparatie kitWe worden tegenwoordig op steeds meer vlakken echte “doe het zelfers”. Dit fenomeen is al lang niet meer alleen weggelegd voor klussers. Op het wereldwijde web is anno nu voor elk probleem, klus of wat dan ook wel informatie te vinden. Deze info is niet alleen theoretisch, maar steeds vaker ook heel praktisch. Pictogrammen, foto’s, video’s en uitgebreide handleidingen zijn jouw gids in de wereld van “dat kun je zelf ook wel”. Zo maken we met behulp van Youtube de meest ingewikkelde gerechten klaar, zetten meubels van een Zweedse meubelfabrikant met behulp van video’s snel in elkaar en stellen we onze eigen diagnoses als we ons eens niet lekker voelen met behulp van de online dokter.

Echter, op lang niet elk vlak hebben we ons al ontwikkeld tot doe het zelfers. Terwijl je dit juist wel zou verwachten in een tijd als deze. Een goed voorbeeld hiervan is alles wat met ons gebit te maken heeft. Natuurlijk hebben we het in dit geval niet over elementaire zaken als poetsen of flossen. Nee, concreet bedoelen we alles wat met schade aan het gebit heeft te maken. Gaatjes? Kunnen we niet zelf vullen en moeten we voor naar de tandarts. Wortelkanaalbehandeling? Waag je er alsjeblieft niet zelf aan, want dan zijn we al snel terug in de Middeleeuwen. Kortom, de tandarts is nog steeds je beste vriend en deze ziet je vanzelfsprekend graag komen. Bestond er maar zoiets als een tand reparatie kit………

Bovenstaande laat zien dat we dus nog ver weg zijn van het verschijnsel “doe het zelf tandarts”. Toch is dit niet helemaal het geval en is dit verschijnsel al dichterbij dan je zou verwachten. Een tand reparatie kit bestaat immers wel degelijk en biedt uitkomst in het geval je een voortand kwijt bent. De kans is groot dat je nu denkt dat dit bijna niet voorkomt en dat dit jou toch niet zal overkomen. En dus heb je niets aan een tand reparatie kit. Vergis je echter niet, want het is natuurlijk niet voor niets dat er een tand reparatie kit ontwikkeld is. Deze voorziet duidelijk in een behoefte en daarbij komt het dagelijks voor dat mensen schade aan met name hun voortanden oplopen. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Struikelen over een losliggende stoeptegel, klussen in en rond het huis waarbij iets in je gezicht zwiept, uitglijden in de badkamer, van de trap vallen………het kan ook jou overkomen.

Een bezoek aan de tandarts is om meerdere redenen geen prettig bezoek. Allereerst is het geen prettig bezoek omdat schade aan je gebit in vrijwel alle gevallen gepaard gaat met pijn. Uiteraard wordt er verdoofd, maar vroeger of later ga je de gevolgen van de behandeling echt wel voelen. Een tweede reden waarom een bezoek aan de tandarts geen pretje is heeft alles te maken met het prijskaartje dat aan een behandeling door de tandarts hangt. Ondanks dat de meeste mensen een tandartsverzekering hebben gesloten als onderdeel van hun zorgverzekering moet je vaak toch nog een flink gedeelte van de rekening zelf betalen. Dit is zeker het geval als we het hebben over oplossingen als een etsbrug, implantaat of stifttand. Zeker in het geval van een voortand verliezen zijn dit wel de oplossingen waarmee jouw tandarts voor de dag zal komen.

De tand reparatie kit

Het feit dat je een groot gedeelte van de tandartsrekening zelf moet betalen kan je behoorlijk in de financiële problemen brengen. Lang niet iedereen heeft het immers even breed en misschien is het ook voor jou elke maand weer een hele toer om de financiële eindjes aan elkaar te knopen. En hiermee zijn we dan weer terug bij de tand reparatie kit. Want hoe fijn zou het zijn als je zelf, al was het maar even tijdelijk, een oplossing had voor het vervangen van jouw voortand? De tand reparatie kit is juist bedoeld als tijdelijk alternatief van de tandarts of kaakchirurg in het geval je een voortand moet missen. Met behulp van de tand reparatie kit maak je in een handomdraai een nep tand. Dit lijkt heel ingewikkeld, maar voor je er erg in hebt ben je een echte doe het zelf tandarts en is jouw eigen nep tand een feit. Want vanzelfsprekend is de tand reparatie kit voorzien van een instructieblad dat aan duidelijkheid niets te wensen over laat.

Een tand reparatie kit kost je nog geen twintig euro! Dit staat uiteraard in schril contrast met de oplossing die de tandarts voor je klaar heeft liggen. Alleen vanwege de prijs al is het aan te raden om een tand reparatie kit te kopen. Zie het als een preventiemaatregel waarvan je hoopt dat je ‘m nooit nodig zal hebben. Maar komt dat moment dan toch? Dan ben jij goed voorbereid. Bijkomend voordeel van zelf een namaak tand maken is dat je dan niet rond hoeft te lopen met een “gat” in je mond dat, op zijn zachtst gezegd, nogal opvalt. De stifttand, etsbrug of wat de tandarts ook bedacht heeft is namelijk niet met één dag klaar. Tsja, en wat doe je tot die tijd? Precies, je trekt je doe-het-zelf-tandarts-pak aan en maakt snel en eenvoudig jouw eigen tijdelijke neptand.