Selecteer een pagina

nep tand laten zettenEen nep tand laten zetten is iets wat we niemand toewensen.
Immers, een nep tand laten zetten is altijd het gevolg van iets ergs. Waarom zou je anders een goede tand vervangen? Nee, vaak ligt er iets vervelends en pijnlijks aan ten grondslag. Meestal zijn dit ogenschijnlijk kleine ongelukjes die werkelijk waar iedereen kunnen overkomen. Uitglijden in de badkamer, struikelen en je niet met je handen op kunnen vangen, een elleboog in je gezicht tijdens een potje voetballen…… Allemaal voorbeelden uit de dagelijkse praktijk waarbij het gebit vaak slachtoffer is.

Pijnlijk, ook voor jouw portemonnee!

Schade aan je gebit is altijd een pijnlijke kwestie. Zeker in het geval er een voortand geheel of gedeeltelijk uitligt. Iedereen weet dat een blootliggende zenuw in je mond geen pretje is. Er is dan ook geen ontkomen aan, je moet naar de tandarts. We zijn immers nog niet zo ver dat we zelf in de badkamer even zelf ons gebit repareren. Misschien is dit in de toekomst wel mogelijk, maar tot op heden ben je nog aangewezen op de tandarts. En zoals we allemaal weten brengt een bezoekje aan de tandarts niet alleen fysieke pijn met zich mee. Je voelt de pijn namelijk ook in je portemonnee en zeker als een nep tand laten zetten de enige mogelijkheid is die de tandarts te bieden heeft.

Mogelijke oplossingen van de tandarts voor vervanging voortand

Een goede tandarts zal er altijd alles aan doen om de beschadigde voortand te behouden. Maar wat nu als hij of zij daar echt geen mogelijkheden toe heeft? Zo kan een voortand er volledig uitliggen, maar ook kan het zijn dat deze gedeeltelijk eruit ligt, maar toch te erg is beschadigt om behouden te kunnen blijven. Een nep tand laten zetten is dan de enige mogelijkheid die hem rest. Een nep tand laten zetten kan op verschillende manieren. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Implantaat
  • Etsbrug
  • Stifttand
  • Plaatje

De kosten van een nep tand laten zetten

De kosten van een nep tand laten zetten variëren per gekozen oplossing. Plaatje en etsbrug zijn nog relatief goedkope oplossingen. Het implantaat en de stifttand zijn heel kostbare oplossingen. Het is aan de tandarts, en soms zelfs aan de kaakchirurg, om te bepalen wat voor jou de best passende oplossing is. Welke oplossing er ook zal worden aangedragen, de kans is groot dat je zelf vele honderden euro’s bij mag leggen op de rekening. Zelfs de meest uitgebreide tandartsverzekering vergoedt niet alles, laat staan dat je die überhaupt hebt.

Kan je een nep tand laten zetten uitstellen?

Als je niet de financiële middelen hebt om de kosten van een nep tand laten zetten direct op tafel te leggen, kun je deze ingreep dan uitstellen? Dit is een vraag die vaker gesteld wordt dan je zou denken. Het antwoord op deze vraag lijkt voor de hand te liggen en de meeste mensen beantwoorden deze dan ook met een klip en klaar “nee”. Je kunt toch immers niet met een gat in je mond rond blijven lopen? Los gezien van het feit dat dit cosmetisch niet bepaald fraai is, heb je hier ook vaak nog last van met eten, drinken en praten. Van uitstellen kan dan ook geen sprake zijn en wat moet dat moet. Ook al komt dit financieel totaal niet uit.

Een nep tand laten zetten? Stel het uit tot een moment dat dit jou het beste uitkomt!

Laten we direct met de deur in huis vallen. Het is namelijk anno nu wel degelijk mogelijk om een nep tand laten zetten uit te stellen. En ja, dit kan zonder dat je met een gat in je mond rondloopt. En ja, dit kan zonder dat je hier last van hebt met eten, drinken en praten. En ja, dit kost je bijna niets!

De oplossing? Maak zelf een tijdelijke tand!

Zelf een nep tand maken is vandaag de dag kinderspel. Je hoeft hier niet voor gestudeerd te hebben en echt iedereen kan het. In onze webwinkel bestel je namelijk snel en eenvoudig een pakketje dat jou in staat stelt om zelf een tijdelijke tand te maken. Uiteraard staat een duidelijke handleiding je bij. Door deze precies te volgen heb je in slechts enkele minuten de oplossing voor jouw financiële probleem. Je vormt het materiaal uit het pakketje tot een voortand, laat dit uitharden en vervolgens klem je deze tussen de resterende voortanden in. Je hebt hiervoor geen lijm of kleefpasta nodig. Geef de nep tand nog even de kleur van jouw tanden en het valt niet tot nauwelijks op dat je een neptand in je mond hebt.

Hoe lang is tijdelijk?

Een nep tand laten zetten is iets waar je vroeg of laat toch aan zal moeten geloven. Zelf een nep tand maken is een tijdelijke oplossing en zeker geen definitieve! Het is bedoeld om je uit de brand te helpen en je op deze manier tijd te geven om geld apart te leggen voor de definitieve oplossing. Hoe lang tijdelijk is bepaal je zelf. Dat kunnen wij niet voor jou bepalen, maar wel benadrukken we nog eens dat zelf een nep tand zetten nooit de definitieve oplossing van tandarts of kaakchirurg kan vervangen.

Als je voorzichtig bent met eten en drinken, dan moet een zelf gemaakte voortand een aantal weken meegaan. En als je dan weet dat je ongeveer 20 neptanden kunt maken met het materiaal uit het pakketje, dan is het rekensommetje hoe lang je vooruit kunt natuurlijk snel gemaakt.

Wat kost een tijdelijke tand maken?

Natuurlijk ben je nu nieuwsgierig geworden naar de kosten van dit doe-het-zelf pakket. Je hoopt uiteraard dat dit veel goedkoper is dan een nep tand laten zetten door de tandarts. En dat is vanzelfsprekend ook zo! Voor nog geen twintig euro ben je uit de brand. Goedkoper en makkelijker kunnen we het niet maken voor je. Bovendien is vandaag besteld in verreweg de meeste gevallen al morgen in huis.

Wacht dan ook niet langer en bestel vandaag nog jouw tijdelijke tand!