Selecteer een pagina

tand reparatiesetOnlangs werd ik gebeld door een vroegere vriend. We hadden elkaar al enkele jaren niet gezien of gesproken, terwijl we vroeger heel close met elkaar waren. Ach, dingen veranderen als je elkaar uit het oog verliest. Gelukkig hebben we nooit ruzie of iets dergelijks gehad en dat maakt hernieuwd contact al een stuk makkelijker.

Na even aan de telefoon gekletst te hebben was een afspraak snel gemaakt en zo stonden hij, samen met zijn vrouw, het volgende weekend voor de deur. Heel attent hadden ze voor mijn vriendin een bosje bloemen meegebracht en mijn vriend had ook iets voor mij meegebracht. Toen ik dit kleine cadeautje uitpakt keek ik hem vragen en verbaasd aan, want uit het papier kwam een tanden reparatieset van tijdelijketand.nl tevoorschijn.

Een tand reparatieset, ik heb al mijn tanden toch nog?

Ik moet heel dom hebben gekeken, want mijn vriend schoot direct in de lach. Ik kreeg een klap op mijn schouder en hij zei dat hij het straks wel verder uit zou leggen. Nou, je kunt je voorstellen dat ik best nieuwsgierig was, want aan mijn tanden valt niets te repareren. Dus leuk dacht ik, zo’n tanden reparatieset, maar die zal snel bij het grofvuil belanden.

Afijn, de eerste beleefdheden waren uitgewisseld en toen de koffie achter de rug was kwam het eerste biertje al snel op tafel. Mijn vriend, Bert genaamd, vroeg me of ik niets aan hem zag. Ik kon het natuurlijk niet laten om een paar voor de hand liggende flauwe opmerkingen te maken, maar moest uiteindelijk toegeven dat ik niets vreemds aan hem kon ontdekken. Op dat moment doet hij zijn mond open en trekt zo één van zijn voortanden eruit!

Wat is dit?!

Hij keek ons aan met een groot gat, frontaal in zijn mond. Hij praatte slissend en deed daarom snel zijn voortand er weer in. “Kijk”, zo zei hij, “deze tand heb ik zelf gemaakt met een zelfde tand reparatieset die ik jou zojuist heb gegeven”. Het was me totaal niet opgevallen dat hij een voortand miste en dat deze vervangen was door een nep tand. En dan ook nog eens door ééntje die hij zelf gemaakt had met behulp van een, zo op het oog heel eenvoudige, tanden reparatieset.

Wat was er toch gebeurd?

Natuurlijk wilde ik weten wat er was gebeurd. Je gaat immers niet spontaan een tand reparatieset aanschaffen. Er was vast en zeker iets vervelends en pijnlijks gebeurd, dat kon toch niet anders? Dit was inderdaad het geval. Bert is een fanatieke doe het zelver. Hij is erg handig, maar wil het met de veiligheid nog wel eens wat minder nauw nemen. Dit kwam hem, inmiddels ruim 5 maanden geleden, duur te staan.

Hij was in zijn garage aan het werk en hij wilde een plank licht buigen en deze vervolgens vast zetten. Er stond behoorlijk wat druk op de plank en Bert hing hier met zijn gezicht vlak boven. Op een gegeven moment schiet de plank los en deze klapt met hoge snelheid vol in het gezicht van Bert. Juist, precies ter hoogte van zijn tanden. Hij wist direct dat het mis was, proefde bloed en voelde dat hij een groot deel van zijn voortand kwijt was.

De tandarts brengt uitkomst, tenminste…

Van klussen kwam het die dag niet meer, want het klussen werd vervangen door een bezoekje aan de weekendtandarts. Deze had zowel goed nieuws als slecht nieuws. Het slechte nieuws was dat de voortand zover afgebroken was dat deze niet meer te redden was. Zelfs de professionele tand reparatieset van de tandarts kon er niets meer mee. Het goede nieuws, althans volgens de tandarts, was dat de voortand prima te vervangen zou zijn door middel van een stifttand.

Een stifttand is wel even iets anders dan een tanden reparatieset en Bert wist onmiddellijk dat dit een kostbare aangelegenheid zou worden. Temeer, omdat hij en zijn vrouw geen uitgebreide tandartsverzekering hadden afgesloten. Ze schrokken zich dan ook een te pletter toen ze hoorde hoeveel geld ze zelf nog moesten bijbetalen als Bert voor deze oplossing zou kiezen.

Krap bij kas

Nu wil het geval dat Bert en zijn vrouw het niet bepaald breed hebben. Zijn vrouw was net haar baan kwijt, enkele maanden nadat ze hun huidige huis hadden gekocht. Ze hadden dus vrijwel al hun spaargeld uitgegeven aan verbouwen en aan het inrichten van het huis. Bovendien moet Bert maandelijks een behoorlijk bedrag aan partneralimentatie betalen aan zijn ex. Zomaar enkele honderden euro’s op tafel leggen voor een stifttand zat er dus simpelweg niet in.

Bert wist ook wel dat er iets moest gebeuren en is het internet af gaan struinen. Er moest immers in deze tijd toch een goedkoper alternatief te vinden zijn? En ja, dit goedkope alternatief had hij al snel gevonden in de vorm van een tanden reparatieset van tijdelijketand.nl.

Hoe werkt een tand reparatieset?

Bert hoefde niet lang te twijfelen en bestelde snel een tanden reparatieset. De volgende dag al werd er een pakketje bij hem thuis afgeleverd. Vol ongeduld pakte hij dit pakketje aan en maakte het open. Je wil natuurlijk niet voor gek lopen met een groot gat voor in je mond, dus dat moest snel opgelost worden. Het zelf maken van een nep tand met behulp van deze tanden reparatieset bleek kinderspel te zijn. Zeker voor zo’n handig type als Bert. Hij verzekerde me echter dat ook ik dat zou kunnen. En als ik dat zou kunnen, dan kan echt iedereen dit, want ik sta nu niet bepaald bekend om mijn handigheid.

De tanden reparatieset bestaat uit materiaal waarmee je, met behulp van een duidelijke handleiding, eenvoudig zelf een nep tand maakt. Het is slechts een kwestie van het materiaal vormen tot een voortand die je, eenmaal uitgehard, gewoon klem zet tussen twee andere voortanden. Je hebt hier zelfs geen lijm of kleefpasta voor nodig. Het is zelfs mogelijk om deze tijdelijke tand te kleuren, zodat deze niet tot nauwelijks opvalt tussen de rest van je tanden en kiezen.

Wat is het voordeel van een tanden reparatieset?

Het grote voordeel van een tanden reparatieset is het kostenaspect. Een tand reparatieset kost je, bij tijdelijketand.nl, nog geen twintig euro. Je moet je overigens wel realiseren dat de neptand die je met deze tand reparatieset maakt een tijdelijke oplossing is. Uiteindelijk zal er een definitieve oplossing moeten komen, want deze zelf gemaakte tand is geen blijvende vervanging van de verloren gegane voortand.

Het geeft je echter wel de mogelijkheid om geld te sparen voor, in dit geval, de dure stifttand van Bert. Je kunt dus als het ware de tijd tot de definitieve oplossing van jouw tandarts overbruggen dankzij deze tanden reparatieset. Zo hoef je je niet in de schulden te steken of een beroep te doen op familie of vrienden.

Hoe lang gaat één nep tand mee?

Als je het financieel gezien niet breed hebt, dan moet je natuurlijk wel enige maanden de tijd hebben om geld opzij te leggen. De tanden reparatieset bevat voldoende materiaal voor het zelf maken van een neptand of twintig. Wanneer je een beetje oplet met eten en drinken, dan gaat een zelfgemaakte tand minimaal een week mee (let op, dit is minimaal!). Je kunt dus zelf wel uitrekenen hoeveel maanden je zo kunt overbruggen.

Bestel ook een tand reparatieset!

Bert is iemand die in geuren en kleuren een verhaal vertelt. We hebben dan ook smakelijk gelachen om wat er gebeurt is, hoewel je dit uiteraard niemand toewenst. Omdat een ongeluk in een klein hoekje zit kan ook mij zoiets overkomen en daarom gaf Bert mij deze tanden reparatieset. In plaats van bij het grofvuil staat dit pakketje nu bij ons in de kelderkast. Ik hoop ‘m nooit open te hoeven maken, maar wanneer ik een voortand zou moeten missen, dan heb ik deze snel vervangen. Bestel daarom ook een tanden reparatieset, dan ben ook jij goed voorbereid op die kleine vervelende ongelukjes met grote gevolgen aan je gebit!