Selecteer een pagina

Wat mag een etsbrug kostenEen bezoek aan de tandarts beperk je natuurlijk zoveel mogelijk. De meeste mensen kiezen ervoor om hun gebit één of twee keer per jaar te laten controleren. Minimaal één keer per jaar is een controlebeurt bij de tandarts overigens wel aan te raden. Op deze manier ben je er meestal al in een vroeg stadium bij als er iets aan de hand is met jouw gebit. Bovendien helpt regelmatige controle bij het voorkomen van gebitsproblemen. Voor veel mensen is een bezoek aan de tandarts iets om van wakker te liggen. De angst voor een (mogelijke) ingreep is groot, want een ingreep bij de tandarts gaat namelijk vaak gepaard met pijn.

Naast de fysieke pijn brengt een tandartsbezoek ook in de meeste gevallen een ander soort pijn met zich mee, namelijk financiële pijn. Hoewel ook jij wellicht een aanvullende tandartsverzekering hebt afgesloten, wil dit niet zeggen dat je hiermee volledig gevrijwaard bent van het niet zelf hoeven (bij)betalen van de tandartsrekening. Met name de meer bijzondere ingrepen zijn behoorlijk prijzig te noemen. Hierbij moet je denken aan zaken als implantaten, kronen, stifttanden en etsbruggen. Deze laatste is dan nog een relatief goedkope oplossing, maar zelfs deze relatief goedkope etsbrug kosten bedragen al snel enkele honderden euro’s in totaal.

De grote vraag is dan ook wanneer je te maken krijgt met het verschijnsel etsbrug kosten. Etsbrug kosten komen vaak aan de orde als je een voortand moet missen. Het moeten missen van een voortand is vrijwel altijd het gevolg van een ongeluk. Een ongeluk dat je heel gemakkelijk kan overkomen, want wie is er bijvoorbeeld nog nooit gestruikeld over een tak of losliggende stoeptegel? Als zoiets jou overkomt en het kost je uiteindelijk echt een voortand, dan ben je om meerdere redenen in de aap gelogeerd. Als eerste zie je er natuurlijk niet op je allerbest uit met een opvallend gat in je mond. Ten tweede is de kans groot dat je je niet verstaanbaar kunt maken zonder dat je slist, wat uiteraard niet heel prettig voor je is. En dan zijn daar de etsbrug kosten natuurlijk nog als er daadwerkelijk voor deze oplossing wordt gekozen.

Hoewel de etsbrug kosten dan niet tot de grootste kosten gerekend worden als het gaat om de permanente vervanging van een voortand, wil dit niet zeggen dat jij deze geheel of gedeeltelijk ineens op kunt brengen. Iedereen heeft immers wel eens te maken met financiële tegenslag en meestal gaat “Murphy’s Law” in als je een ongelukje hebt gehad. Met andere woorden, een ongeluk komt nooit alleen en dus laat de auto of wasmachine het vast en zeker snel afweten…. Kortom, kun je etsbrug kosten of kosten voor een andere definitieve oplossing van de tandarts niet omzeilen of op zijn minst uitstellen?

Tijdelijk alternatief voor een etsbrug

Het omzeilen van etsbrug kosten of kosten voor implantaat, kroon of stifttand is vrijwel niet mogelijk. De enige mogelijkheid die je wat dit betreft hebt is ervoor te kiezen om jouw voortand helemaal niet te vervangen. Tsja, in hoeverre dit een optie voor je is, dat is natuurlijk aan jou ter beoordeling. Je kunt er echter wel voor kiezen om de permanente oplossing die de tandarts voor jou op stapel heeft liggen uit te stellen. Nee, je loopt dan niet een aantal maanden rond met een gat in je gebit. Je maakt namelijk gewoon zelf even een nep tand…..

Ja, je leest het goed, je maakt namelijk zelf gewoon even een nep tand. Een namaak tand maken als tijdelijke oplossing is vandaag de dag echt kinderspel. Prettige bijkomstigheid hiervan is dat het je nog geen twintig euro kost en hiermee “koop je tijd” tot je voldoende financiële middelen hebt om bijvoorbeeld etsbrug kosten wel te kunnen dragen. Je bestelt via tijdelijketand.nl een pakketje waarmee je in een handomdraai zelf een namaak tand maakt. Desgewenst kleur je deze, zodat deze nauwelijks opvalt tussen de rest van jouw tanden. Het tijdelijke tand pakketje bevat alles wat je nodig hebt en waar een heldere uitleg vanzelfsprekend onderdeel van uitmaakt. Je hebt niets te maken met zaken als lijm of kleefpasta, want het is slechts een kwestie van de namaak tand inklemmen tussen twee bestaande tanden. Het pakketje bevat voldoende materiaal voor het maken van 20 neptanden. Als je vervolgens weet dat één namaaktand een week meegaat, dan is het een koud kunstje om uit te rekenen hoeveel maanden je vooruit kunt.

Let wel, uiteindelijk is er geen ontkomen aan en zal je uiteindelijk geconfronteerd worden met zaken als etsbrug kosten. Een tijdelijke tand die je zelf hebt gemaakt is slechts bedoeld als tijdelijk alternatief als bijvoorbeeld etsbrug kosten niet bepaald gelegen komen. De tandarts, en misschien zelfs wel de kaakchirurg, zal altijd de definitieve oplossing voor je moeten verzorgen. Of de ontwikkelingen moet zo snel gaan op dit gebied, want wie had enkele jaren geleden gedacht dat je zelf een tijdelijke voortand zou kunnen maken?