Selecteer een pagina

voortand eruitVan alle ongelukjes en kwetsuren die je op kunt lopen is een kwetsuur aan je gezicht toch wel één van de vervelendste. Je wordt hier immers niet alleen keer op keer mee geconfronteerd als je in de spiegel kijkt, maar ook wordt je hier door andere mensen meerdere keren per dag aan herinnerd. Dit kan bestaan uit vragen over wat er is gebeurd/wat er aan de hand is, maar kan ook bestaan uit staren naar je. Beide vaak niet iets waar je op zit te wachten. Extra vervelend wordt het als het ook nog eens gaat om een kwetsuur aan jouw gebit. Met name als jouw voortand eruit is gegaan door bijvoorbeeld een ongeluk op jouw werk of door een ongelukkige actie tijdens het sporten. Je merkt dat je al snel onderwerp van gesprek bent.

Dit heeft natuurlijk te maken met het feit dat een voortand eruit een gat achterlaat dat nogal opvalt. Helaas blijft het in het geval van een voortand eruit hier niet bij. Want gegarandeerd dat ook jouw spraak hierdoor beïnvloedt wordt en dit, in combinatie met het visuele aspect, doet dan wel iets met jouw zelfvertrouwen. Als jouw voortand eruit is, dan zal hier uiteraard een oplossing voor moeten worden gezocht. Deze oplossing zal in de meeste gevallen verzorgd worden door jouw tandarts. Maar het kan ook zijn dat de kaakchirurg hier aan te pas moet komen. Je begrijpt het al wel, hoe dan ook een kostbare aangelegenheid, die in verreweg de meeste gevallen niet volledig vergoed zal worden door jouw zorgverzekeraar.

Plotsklaps enkele honderden euro’s op tafel moeten leggen is niet voor iedereen zomaar weggelegd. Aan de andere kant wil je er ook niet heel lang aan herinnerd worden dat jouw voortand eruit is. Dus wat kun je doen? Wel, je kunt wat dit betreft meer doen dan je van tevoren had gedacht. Vandaag de dag kun je namelijk zelf een voortand maken. Uiteraard is dit een tijdelijke oplossing. Maar wel eentje die jou tijd en gelegenheid geeft om financieel de zaken te regelen die nodig zijn voor de definitieve oplossing van jouw tandprobleem.

Voortand eruit – de oplossing

Zelf een tand maken lijkt onmogelijk, maar niets is in dit geval minder waar. Voor een bedrag van nog geen twintig euro krijg je alles thuisgestuurd wat je nodig hebt om zelf jouw eigen tijdelijke tand te maken. Vanzelfsprekend zit hier een duidelijke handleiding bij. Het geleverde materiaal laat zich eenvoudig tot een voortand vormen. Eenmaal uitgehard plaats je deze neptand eenvoudig tussen twee bestaande tanden in, waarbij je geen gebruik hoeft te maken van kleefpasta of lijm. Om het helemaal voor elkaar te maken kun je deze neptand nog kleuren in de kleur van jouw eigen tanden, waardoor deze niet of nauwelijks opvalt. Deze nep voortand gaat, afhankelijk van hoe je ermee omgaat, enkele weken mee. Hou wel altijd voor ogen dat dit echt een tijdelijke oplossing is. Maar misschien is dit wel voor jou de tijdelijke oplossing die je nodig hebt. Dus wat dat betreft…..voortand eruit? Voortand erin!