Selecteer een pagina

vervangende tandIk kwam laatst in een bekende bouwmarkt een vriend uit mijn schooltijd tegen. Erg leuk natuurlijk, want het was inmiddels al meer dan tien jaar geleden dat ik hem voor het laatst had gezien en gesproken. Hij leek echter niet al te spraakzaam en lachte als een boer met kiespijn. Voor mij een vreemde gewaarwording, want zo ken ik ‘m helemaal niet. Toen hij met een enigszins weggedraaid hoofd begon te praten werd me echter wel duidelijk waarom hij zo anders reageerde. De beste man miste namelijk een voortand en dat viel op zijn zachtst gezegd nogal op. Dit verklaarde direct waarom hij ook een beetje sliste.

We liepen naar de koffieautomaat en raakten toch met elkaar aan de praat. Mijn vriend, Johan genaamd, zat middenin een verhuizing toen hij met zijn handen vol struikelde over de stoeprand. Gevolg? Hij kon zijn val niet opvangen en viel met zijn tanden op de straat. Toen hij opstond was hij een blauw oog rijker en een voortand armer. Uiteraard is Johan direct naar zijn tandarts gegaan en deze kon de tand niet redden. Een vervangende tand had hij uiteraard niet direct voor handen en daarbij is dit ook nog eens een kostbare aangelegenheid. Een vervangende tand van tandarts of kaakchirurg wordt meestal gevonden in de vorm van een stifttand, brug of plaatje en naast het kostenplaatje dat hieraan vast hangt moet je hier ook even op wachten. Door de verhuizing was de bodem van de schatkist van Johan bereikt en daarom kon hij de tandartsoplossing niet betalen. Tot de tijd dat hij dit wel kan loopt hij dus rond met een gat in zijn mond.

Zelf een vervangende tand maken

Nou wil het toeval dat ik mijn vrouw onlangs hoorde praten over een alternatief voor de vervangende tand van de tandarts. Het blijkt dat je namelijk heel eenvoudig en voordelig zelf een vervangende tand kunt maken. Dit regel je via tijdelijketand.nl en kost je nog geen 20 euro. Natuurlijk heb ik dit direct aan Johan verteld en hij kreeg bijna tranen in zijn ogen zo blij was hij. Aangezien ik om de hoek van de bouwmarkt woon heb ik Johan meegenomen naar huis en onder het genot van een kop “echte” koffie hebben we direct zijn tijdelijke vervangende tand besteld.

Een paar dagen later werd er aan de deur gebeld. Ik doe open en kijk een stralende Johan in zijn gezicht. Weg “gapend gat” en ook niets meer te horen van geslis of iets dergelijks. Hij vertelde dat hij de dag na het bestellen al een pakketje had ontvangen dat hem in staat stelde zelf een vervangende tand te maken. Dankzij de duidelijke handleiding was de vervangende tand snel gemaakt en er was genoeg materiaal om er twintig te maken. Hierdoor kan Johan vele maanden vooruit en heeft hij de tijd om geld opzij te leggen voor de definitieve versie van de vervangende tand. Blij dat ik een ouwe vriend heb kunnen helpen…