Selecteer een pagina

valse tandIk mag op zaterdag graag een potje voetballen. Stel je hier niet teveel van voor hoor, want ik speel in de vijfde klasse op de zaterdag. Maar op onze eigen manier zijn we bloedje fanatiek. Twee weken geleden was ik echter iets te fanatiek en daar pluk ik nu nog steeds de wrange vruchten van.

Wat was namelijk het geval….. De bewuste zaterdag moesten we spelen tegen de nummer twee. En laten wij nu net de ranglijst aanvoeren, een voor ons ongekende positie, want als we middenmoot staan doen we het al heel erg goed. Maar op de één of andere manier valt dit seizoen alles op zijn plaats. Het team is compleet en zelfs nog blessurevrij. En als je dan eenmaal eerste staat, dan wil je dat ook blijven. De wedstrijd begon vriendelijk en rustig. Dit veranderde echter al redelijk snel door een aantal discutabele beslissingen van de scheidsrechter. Met andere woorden, de vlam sloeg in de pan en al snel had hetgeen we met z’n allen lieten zien nog maar weinig met voetballen te maken.

In de 65-ste minuut sloeg voor mij het noodlot toe, want ik kreeg een bewust geplaatste elleboogstoot te verwerken. Ik was heel even van de wereld en al snel voelde ik de weeïge smaak van bloed in mijn mond. En ja hoor, dubbel raak, want er bleek een groot stuk van mijn voortand te missen. In elk geval einde wedstrijd voor mij, maar dan begint de ellende pas goed. Natuurlijk eerst naar de in het weekend dienstdoende tandarts en die had maar één oplossing……eruit met de voortand. Dit dan ook gedaan en als je dan vervolgens in de spiegel kijkt, dan zou je willen dat je ergens een valse tand vandaan kon halen. Helaas had de tandarts zo’n valse tand niet liggen en verwees hij me voor de volgende stap (lees: definitieve oplossing) door naar mijn eigen tandarts.

De weekendtandarts had me al wel beloofd dat deze oplossing een kostbare zou zijn en dat ik, ondanks mijn afgesloten tandartsverzekering, toch nog een behoorlijk bedrag zou moeten bijbetalen. Lastig en om eerlijk te zijn voor mij op dit moment niet te doen. Ik heb net een aantal grote uitgaven gehad en de bodem van mijn schatkist is bereikt. Het idee van een valse tand liet me niet los en naarmate ik hier meer over nadacht leek het me dat het vandaag de dag toch mogelijk moet zijn om zelf een soort valse tand te maken. En ik bleek het bij het rechte eind te hebben gehad. Ik kwam terecht op de site van tijdelijketand.nl en hier vond ik precies wat ik zocht: de mogelijkheid om mijn eigen valse tand te maken!

Valse tand – de oplossing

Ik heb dan ook direct mijn bestelling geplaatst, en de volgende dag al had ik alles in huis om mijn eigen valse tand te maken. Waar me dit eerst heel lastig leek, wees de praktijk al snel anders uit. De meegeleverde handleiding was helder en duidelijk en voor ik er erg in had stond ik voor de spiegel met een op maat gemaakte valse tand in mijn handen. Nu alleen nog even klemmen tussen mijn nog goede tanden en ook dat ging gemakkelijk, zonder lijm of kleefpasta. De finishing touch was de valse tand nog even kleuren en klaar was ik. Ik was echt verbaasd van het resultaat, dankzij mijn eigen gemaakte valse tand zie ik er niet alleen weer een beetje toonbaar uit, maar heb ik ook de tijd om geld opzij te leggen voor de definitieve oplossing van mijn tandarts.

Oh ja, overigens werd de wedstrijd met 3-1 door ons gewonnen en staan we nog steeds eerste!