Selecteer een pagina

tandprothese voor 1 tandIk zat laatst op een verjaardag, waarbij iemand net een tandprothese voor 1 tand rijker was. Ik hoorde het verhaal over het hoe, wat en waarom keurig netjes aan en hield me verder op de vlakte. Alleen toen de beste man het ging hebben over de kosten van deze prothese voor, in zijn geval, de voortand, kon ik mijn mond niet langer houden.

Hij beweerde namelijk dat hij geen keus had en dat hij daardoor noodgedwongen veel geld neer had moeten leggen om niet met een gat frontaal in zijn mond door het leven te hoeven gaan. Ik weet echter wel beter, want er is wel degelijk een alternatief voor de definitieve oplossing die een tandprothese voor 1 tand uiteindelijk moet zijn.

Tijdelijke tand is het alternatief

Een tandprothese voor 1 tand betreft meestal de voortand. Vaak heeft iemand een ongelukje gehad of is hij/zij vervelend ten val gekomen, waardoor een voortand gewoonweg niet te behouden is. Je moet dan naar de tandarts, want hier is nu eenmaal geen ontkomen aan. Er is ook geen ontkomen aan de definitieve oplossing die de tandarts jou biedt voor de missende voortand. Het zal je vast en zeker niet verbazen dat er aan deze oplossing een behoorlijk prijskaartje hangt.

Je bent echter niet verplicht om de tandarts per direct deze definitieve oplossing te laten verzorgen. Uiteraard wil je dit wel, maar wat nu als je daar de financiën niet of even niet voor hebt? Zoals in mijn geval aan de orde is bijvoorbeeld. Tijdelijketand.nl biedt dan gelukkig uitkomst. Hier bestel je voor nog geen twintig euro een pakketje waarmee je in slechts enkele stappen zelf een tandprothese voor 1 tand maakt.

En vergoedt de zorgverzekering een tandprothese voor 1 tand dan niet?

Ook ik ben ongelukkig ten val gekomen. Meer dan drie kwart van mijn voortand was afgebroken en ook ik kreeg te horen dat er geen redden meer aan was. Mijn voortand moest vervangen worden door een nep tand. Ik maakte me meer zorgen over de pijnlijke behandeling dan over het kostenplaatje hiervan. Ik ben namelijk uitgebreid verzekerd middels een zogenaamde ‘drie sterren tandartsverzekering’.

Nou, ik stond snel weer met beide benen op de grond, want ondanks dit zou ik toch nog moeten rekenen op een eigen bijdrage van vele honderden euro’s. Je snapt natuurlijk wel dat ik nog gebeld heb met mijn ziektekostenverzekeraar, want dit kon toch niet waar zijn? Waar heb ik al die tijd dan premie voor betaald? Zo breed heb ik het niet en als ik voor het eerst van mijn leven aanspraak echt wil maken op mijn tandartsverzekering, dan krijg ik de kous op mijn kop.

Uitstel als financiële adempauze

Toen ik bijgekomen was van de eerste schrik heb ik mijn tandarts opgebeld met de mededeling dat ik nog even afzie van tandprothese voor 1 tand die hij voor mij zou verzorgen. In dit geval betrof dit een etsbrug. Maar wat nu? Ik snap heel goed dat mensen niet met een opvallend gat in hun mond rond willen lopen. Dat wilde ik ook niet, maar ik wil ook geen geld lenen om dit te laten verhelpen. Ik ben dan ook het wereldwijde web opgegaan om eens te kijken of er geen alternatief is voor de tandprothese voor 1 tand, genaamd: etsbrug.

Al snel kwam ik uit bij tijdelijketand.nl, waar ik las dat je heel gemakkelijk zelf een tand kunt maken. Wat voor mij uiteindelijk de doorslag gaf om dit te gaan proberen, waren de vele positieve reviews van mensen die in hetzelfde schuitje zaten als ik. Nu heb ik weinig uitgegeven, in plaats van vele honderden euro’s die ik niet heb. Nu kan ik in alle rust gaan sparen voor mijn etsbrug, want ik wil wel dat die er uiteindelijk komt.

Super snel geleverd!

Ik heb dan ook bij tijdelijketand.nl het pakketje besteld om zelf een tandprothese voor 1 tand te kunnen maken. Ik hoopte dat ik mijn bestelling snel in huis zou hebben, want je voelt je toch niet bepaald prettig met een missende voortand. Ik werd niet teleurgesteld, want direct de volgende dag werd mijn bestelling keurig netjes bij mij thuis afgeleverd. Met trillende handen heb ik het pakketje in ontvangst genomen, want ik moet eerlijk toegeven dat ik het best spannend vond om zelf een tijdelijke tand te maken.

Hoe moeilijk is het om zelf een tandprothese voor 1 tand te maken?

Het moment was aangebroken, ik ging mijn eigen tandprothese voor 1 tand maken. Ik zag hier best tegenop, maar toen ik de duidelijke handleiding zag werd ik al direct een stuk rustiger. Het zag er allemaal helemaal niet zo moeilijk uit als ik had gedacht. Dus snel aan de slag.

De eerste zelf gemaakte nep tand was geen succes. Hij was te groot en klemde ook niet goed. Gelukkig zit er genoeg materiaal in het pakketje om 20 neptanden mee te maken. Poging twee was wel raak, ik had bij de eerste poging iets teveel materiaal gebruikt. Mijn zelf gemaakte nep tand zag er mooi uit en klemde (zonder kleefpasta of iets dergelijks) goed tussen mijn nog resterende tanden. Sterker nog, hij viel nauwelijks op nadat ik ‘m nog een beetje bijgekleurd had!

Eten en drinken met mijn zelf gemaakte tandprothese voor 1 tand

Helemaal happy met mijn tandprothese voor 1 tand ging ik voorzichtig iets eten en drinken. Ook dit ging prima en ik was heel even de koning te rijk. Natuurlijk paste ik wel op dat ik geen heel harde dingen afbeet met deze neptand. En wat drinken betrof moest ik er alleen maar rekening mee houden dat ik mijn koffie en thee wat meer af laat koelen dan anders. Nou, dat is allemaal best op te brengen hoor!

Eind goed, al goed

Ik heb mijn tijdelijke tandprothese voor 1 tand nu enkele maanden en deze bevalt nog steeds erg goed. Op de verjaardag, want daar begon ik mijn verhaal natuurlijk, zaten ook een aantal vrienden en goede kennissen van me. Zij waren stomverbaasd na mijn verhaal, want zij wisten helemaal niet dat ik een tandprothese voor 1 tand in mijn mond had. Zo echt ziet ie er dus uit en dat geeft toch ook wel een stukje zelfvertrouwen hoor.

Inmiddels zijn we nog een paar maanden verder. Ik heb nog een keertje zelf een tandprothese voor 1 tand gemaakt en als het goed is, is dat de laatste. Ik heb het geld voor mijn etsbrug bijna bij elkaar en de afspraak met mijn tandarts is al gemaakt. In het pakketje dat ik besteld heb zit nog voldoende materiaal voor het maken van twee neptanden. Ik hoop niet dat ik ooit zelf nog eens een tandprothese voor 1 tand hoef te maken. Maar moet dat toch? Dan weet ik wat me te doen staat. Bedankt tiijdelijketand.nl!