Selecteer een pagina

tand vervangenEr zijn van die kwetsuren die misschien niet het einde van de wereld betekenen, maar die wel een enorme impact hebben. Een gebroken been is hier een goed voorbeeld van. In verreweg de meeste gevallen geneest dit immers prima, maar je bent wel een aantal weken enorm beperkt in je mogelijkheden. Niet alleen vervelend voor je zelf, maar ook voor jouw directe omgeving. Een ander voorbeeld van een blessure of verwonding die veel impact heeft is schade aan je gebit. En dan met name als er iets aan de hand is met een voortand. Het kan namelijk zo zijn dat een tand vervangen moet worden. Dat gebeurt uiteraard niet zomaar, want een tandarts zal er vanzelfsprekend alles aan doen om een voortand te redden.

Een tand vervangen, de mogelijkheden

Helaas lukt dit niet altijd. Dit betekent in de praktijk dat er een oplossing gevonden moet worden en dat de betreffende tand vervangen moet worden door een alternatieve tand. Wat dit betreft zijn er over het algemeen een aantal mogelijkheden, namelijk:

  • Stifttand
  • Implantaat
  • Brug

De impact die je van het missen van een voortand hebt is tweeledig. Zo is er natuurlijk het financiële aspect dat hier aan vast hangt. Genoemde alternatieven voor een voortand zijn kostbaar en er is geen tandartsverzekering die dit geheel zal vergoeden. Zeker als je er voor hebt gekozen om geen, of de meest eenvoudige tandartsverzekering, te nemen kan het bedrag dat je zelf moet betalen flink oplopen. Het tweede aspect waar je rekening mee moet houden als er een tand vervangen moet worden is het cosmetische aspect. Als je een voortand mist, dan valt dit op zijn zachtst gezegd nogal op. Daarbij is de kans groot dat je beperkt wordt in jouw spraak doordat je gaat slissen. Het moge duidelijk zijn dat dit invloed heeft op jouw dagelijks leven en ook zal dit zeker iets doen met jouw zelfvertrouwen.

Het is hoe dan ook zaak dat de betreffende tand vervangen wordt en liefst zo snel mogelijk. Genoemde definitieve oplossingen van de tandarts zijn maatwerk en daarmee vaak niet in één dag klaar. Wat ga je tot die tijd doen? Je niet meer buiten de deur vertonen is vaak geen optie, dus zou het mooi zijn als er iets zou zijn van een tijdelijk alternatief. Een alternatief voor het gat in je mond, waardoor je gewoon weer aan het dagelijks leven deel kunt nemen. Tsja, dat is even makkelijk gezegd. Of zou er in deze moderne tijd waarin we alles zoveel mogelijk zelf doen toch niet iets van een alternatief zijn dat een tand vervangen (tijdelijk dan wel te verstaan) mogelijk maakt?

Zelf een tand vervangen

Gelukkig is deze oplossing er wel, al is het natuurlijk geen definitieve oplossing, maar een tijdelijke. Via tijdelijketand.nl kun je namelijk een pakketje bestellen waarmee je zelf een neptand maakt. Zelf een neptand maken klinkt misschien vreemd, maar weet dat veel mensen je al zijn voorgegaan. Jouw voordeel van zelf een tand vervangen door deze tijdelijke oplossing is zonder meer groot te noemen. Allereerst is er het financiële voordeel. Het pakketje waarmee je zelf een nep voortand maakt kost immers nog geen twintig euro. Uiteraard sta je er niet alleen voor, want een overzichtelijke en duidelijke handleiding is jouw gids bij het maken van jouw tijdelijke tand. Is de tand eenmaal af, dan laat je deze uitharden, waarna je hem eenvoudigweg vastklemt tussen twee tanden.

Lijm of kleefpasta heb je hier dus niet voor nodig. Wanneer je voorzichtig doet met eten en drinken, dan gaat deze neptand enkele weken mee. Vaak is deze termijn ruim voldoende om geld apart te leggen voor de definitieve oplossing die jouw tandarts of kaakchirurg voorstelt. Want hier is hoe dan ook geen ontkomen aan. Tweede voordeel van het zelf tijdelijk tand vervangen is dat je gewoon de deur uit kunt en deel kunt nemen aan het maatschappelijk leven. De tijdelijke tand is te kleuren, zodat deze nauwelijks opvalt in je mond. Zo zal niemand je aan zitten te gapen en zo zal je niet belemmerd worden in het praten.

Doe wat anderen voor jou ook gedaan hebben en bestel vandaag nog jouw eigen nep tand op tijdelijketand.nl. En onthoudt……zelf een tand vervangen is een makkie!