Selecteer een pagina

Tand afgebrokenAls je ergens niet op zit te wachten, dan is het wel op trammelant aan je gebit. Niet alleen is dit vaak heel pijnlijk, maar het geeft ook altijd zo’n gedoe. Je kunt het immers niet zelf oplossen en zal ermee naar de tandarts moeten. Het maken van een afspraak op een moment dat het jou uitkomt is meestal niet mogelijk en daarbij is de kans ook nog eens groot dat je niet eens bij jouw eigen tandarts terecht kunt. Want je zal altijd zien dat net in het weekend bijvoorbeeld jouw tand afgebroken is. De dienstdoende tandarts helpt je maar wat graag verder, waarbij de teller al begint te lopen….

Als een tand afgebroken is, dan is dit uiteraard wel even iets anders dan een gaatje hebben of een wortelkanaalbehandeling ondergaan. Natuurlijk zijn dit ook geen prettige dingen, maar ze vallen wel in het niet bij een tand die afgebroken is. Laten we daarom maar eens bij dit voorbeeld blijven. Misschien vraag je je af hoe vaak dit nu helemaal voorkomt. Vergis je hierin niet, want dit komt veel vaker voor dan je zou denken. En denk nu niet dat dit jou nooit zal overkomen, want dat hebben al die mensen die hun tand afgebroken hebben ook altijd gedacht. Ook jij kan een keer met je gezicht op de grond vallen. Ook jij kan tijdens het stoeien met jouw kinderen een klap of ellenboog in je gezicht krijgen. Ook jij……afijn, je begrijpt vast wat we bedoelen.

Wanneer een tand afgebroken is, dan is de kans aanwezig dat deze tand niet meer te redden is. Met andere woorden, je zal er afscheid van moeten nemen, want hij gaat eruit. Je hebt hierin eenvoudigweg geen keus. Het vervelende van dit alles is niet alleen de pijn en de rompslomp die je hier van hebt. Ook financieel heeft dit de nodige consequenties. Immers, er zal toch iets voor de verloren afgebroken tand voor in de plaats moeten komen. Rondlopen met een gat in je mond is cosmetisch niet een heel fraai gezicht en daarbij loop je de kans dat je gaat slissen. Kortom, je hebt geen keus. De oplossing waar de tandarts mee op de proppen zal komen is een dure. Een brug, plaatje, implantaat of stifttand zijn de meest voor hand liggende oplossingen.

Maar wat ga je doen als je even heel krap bij kas zit en eigenlijk geen geld (over) hebt om dit soort oplossingen te bekostigen? Die tand die afgebroken is moet er hoe dan ook uit, dus wat is het alternatief? Rond blijven lopen met een “gat in je mond”? Een lening sluiten of bij ouders aankloppen om een stifttand te kunnen laten plaatsen? Oplossingen waar je natuurlijk niet op zit te wachten en wat ook lang niet altijd mogelijk zal zijn. Gelukkig is er een alternatief waar je wel iets aan hebt. Dit alternatief voor wanneer een tand afgebroken is en niet meer te herstellen is heet “tijdelijke tand”.

Tand afgebroken? Tijdelijke tand!

Een tijdelijke tand klinkt je misschien wat vreemd in de oren, maar is precies wat het is. Een tijdelijke tand is een nep tand die je heel eenvoudig, in slechts een paar stappen, zelf maakt. Het voordeel hiervan is dat je gewoon over straat kunt en geen hinder ondervindt bij het eten, drinken en praten. Maar misschien is het grootste voordeel van de tijdelijke tand wel dat het je enige financiële speelruimte geeft. Deze nep tand kost je namelijk nog geen twintig euro en gaat, bij normaal gebruik, enkele dagen mee. Uit een pakketje haal je met gemak 20 neptanden en dus kun je zo eenvoudig een aantal maanden overbruggen. Want weet wel dat de uiteindelijke oplossing wel degelijk bij de tandarts of kaakchirurg ligt.

Dus wanneer een tand afgebroken is rest je slechts één ding. Je gaat naar tijdelijketand.nl en bestelt hier jouw eigen imitatie tand. Deze moet je, zoals gezegd, nog wel even zelf maken, maar dankzij de duidelijke gebruiksaanwijzing is dit heel eenvoudig en daarmee voor iedereen te doen. Het pakketje dat je vaak de volgende dag al in huis hebt bevat alles wat je nodig hebt om de afgebroken tand te vervangen. Je hebt niets van doen met zaken als kleefpasta of lijm, want het is slechts een kwestie van de tijdelijke tand inklemmen tussen nog twee bestaande voortanden. Easy does it!

Als jouw tand afgebroken is en je even krap bij kas zit, dan weet je nu dat je een alternatief hebt. Weliswaar een tijdelijk alternatief, maar toch. Bestel gewoon vandaag nog jouw zelf te maken tand, want waarom wachten tot er iets gebeurt?