Selecteer een pagina

professionele neptandEr zijn van die dagen dat alles tegen lijkt te zitten. Zodra je het gevoel hebt dat het inderdaad voor jou zo’n dag dreigt te worden kun je beter in je bed blijven. Dat kun jij echter wel willen, maar helaas denkt de rest van de wereld daar vaak anders over. Onlangs was ik blijkbaar aan de beurt om een dag dat alles tegen zit te ervaren. Het begon al direct bij het opstaan. Mijn wekker was namelijk niet afgegaan, typisch gevalletje van de batterijen die op waren. Maar hierdoor begon ik de dag eigenlijk een half uur te laat. En ook al is het maar een half uur, de rest van de dag loop je achter de feiten aan. Op weg naar mijn werk sta ik nooit in de file, maar uitgerekend nu (ik was tenslotte al te laat) waren de wegwerkzaamheden uitgelopen en liep ik hierdoor nog eens een half uur extra vertraging op.

Eenmaal op mijn werk aangekomen kreeg ik te horen dat er een aantal collega’s ziek waren en dat ik daardoor iets langer moest blijven. Dit kwam niet goed uit, want ik had ’s avonds een afspraak en daar moest ik wel op tijd zijn. Een lunchpauze zat er deze dag niet in en natuurlijk ontbrak de koffie die omviel niet. Toen ik eindelijk naar huis kon ging het echter pas echt goed mis. Ik parkeerde de auto, uiteraard niet voor de deur, want deze plek was bezet. Ik stapte uit en rende naar de deur. In mijn haast om op tijd op mijn afspraak te zijn struikelde ik en viel ik met mijn gezicht op de straat. Gauw naar binnen om de schade op te nemen, maar ik wist al direct dat het goed mis was. Een groot stuk van mijn voortand was afgebroken en één ding was gelijk duidelijk…..mijn afspraak zou niet doorgaan.

Het vervolg van een slechte dag…

Wat doe je als je een stuk van je voortand kwijt bent? Precies, je belt de tandarts en dat heb ik dan ook direct gedaan. Ik hoopte dat er nog iets te redden zou zijn, maar ging er al een klein beetje vanuit dat ik de rest van mijn leven met een professionele neptand door het leven zou moeten gaan. Dat is nog tot daar aan toe, maar een professionele neptand is nu niet bepaald goedkoop. Zeker niet, omdat ik om te bezuinigen slechts de meest eenvoudige tandartsverzekering heb. En die dekt de kosten van een professionele neptand vast niet. Wat ik vreesde werd waarheid. De tandarts zag geen andere oplossing dan een implantaat. Mijn portemonnee huilde al, want deze kosten kon ik gewoon niet op korte termijn opbrengen. Een alternatief was er volgens de tandarts niet, behalve dan tijdelijk met een gat in je mond rondlopen. Dit was vanzelfsprekend geen optie.

Eenmaal thuis gekomen spookte dit alles nog door mijn hoofd. Er moet toch vandaag de dag wel een alternatief te vinden zijn voor een implantaat. Al zou het maar een tijdelijke oplossing zijn, zodat ik de tijd zou hebben om wat geld opzij te leggen. Mijn vriendin begon het internet af te speuren en zo kwamen we uit bij tijdelijketand.nl. Hier kun je als het ware jouw eigen professionele neptand bestellen en dat had uiteraard direct mijn warme belangstelling. Ik las dat ik voor iets minder dan 20 eurootjes zelf een professionele neptand kon maken. Dat zou de oplossing zijn waar ik naar op zoek was.

Ik besloot er gewoon voor te gaan en bestelde een pakketje waarmee ik zelf een professionele neptand mee zou kunnen maken. Ik ontving het pakketje al de volgende dag en ging aan de slag. De meegeleverde handleiding liet aan duidelijkheid niets te wensen over en voor ik er erg in had lag er voor me een echte professionele neptand. Hij klemde goed tussen mijn overgebleven tanden zonder lijm of kleefpasta. Ik heb uiteindelijk vier maanden met deze professionele neptanden gedaan. Uiteraard ben ik voorzichtig geweest wat eten en drinken betreft. In deze periode is het gelukt om voldoende geld opzij te leggen voor de definitieve oplossing… de professionele neptand via de tandarts.