Selecteer een pagina

nep tandWat een rare kop voor een artikel! Misschien is dat wel jouw eerste reactie, maar voordat je oordeelt doe je er goed aan om even verder te lezen over de nep tand. Je bent immers niet voor niets aangeland op onze website en we gaan er dan ook vanuit dat er iets met jouw tanden aan de hand is. Tandproblemen komen vaker voor dan we denken. We hebben het hier dan niet over de bekende problemen als gaatjes en dergelijke. Gaatjes zijn natuurlijk wel vervelend en pijnlijk, maar eventjes de tandjes op elkaar (om in stijl te blijven) en je kunt weer lachen als een boer zonder kiespijn.

De tandproblemen die wij bedoelen zijn iets groter dan een gaatje, namelijk het missen van een tand. Het moeten missen van een tand heeft meestal betrekking op de voortanden. Los gezien van het feit dat het vervelend is om een tand te moeten missen is het in het geval van een voortand dubbel zo erg. Immers, een kies meer of minder valt op zich niet zo op. Een voortand daarentegen zie je direct en daarbij beïnvloedt dit ook nog eens de spraak. En zit jij erop te wachten om voortdurend aangestaard te worden? En wat denk je dat het met jou zelfvertrouwen doet als je je niet goed verstaanbaar kunt maken, omdat je slist?

Een nep tand, is dat echt nodig?

Dit spreekt vast en zeker voor zich en behoeft dan ook geen nadere uitleg. De beste oplossing wordt in vrijwel alle gevallen gevonden in een nieuwe voortand. Deze nieuwe voortand is natuurlijk geen echte, maar een nep tand. Een voorbeeld van een nep tand is een stifttand, maar verder worden ook etsbruggen, implantaten of “een plaatje” veel door de tandarts of kaakchirurg ingezet als alternatief voor de verloren gegane voortand.

Denk nu niet dat jou dit niet zal overkomen, want dat hebben veel mensen die een tand moeten missen immers ook gedacht. Vanzelfsprekend hoef je er echt niet elk moment van de dag bij stil te staan dat ook jou iets kan overkomen. Wanneer je dit wel zou doen heb je eenvoudigweg geen leven meer. En je zal zien dat jij dan juist degene bent die iets overkomt. Vergis je aan de andere kant niet in de kans dat ook jij door het leven zal moeten gaan met een nep tand in je mond. Immers, met tennis, voetbal of een andere sport kan het maar zo zijn dat jouw gebit schade oploopt. 

Of wat dacht je van nog even gek doen met je kinderen. Even stoeien en met elkaar dollen en voor je het weet is het raak en de nep tand al zo goed als een voldongen feit. Maar ook een ongelukje met klussen of een ongelukje op je werk kan oorzaak zijn van het moeten missen van een tand. De tandarts, want daar ga je natuurlijk als eerste naar toe als je schade aan je gebit oploopt, zal er alles aan doen om de voortand in kwestie te behouden. Maar als een stuk van een tand afgebroken is, dan is deze lang niet altijd te behouden. De tand zal, indien mogelijk uiteraard, veelal in eerste instantie gelijmd worden. De praktijk wijst echter uit dat dit na verloop van tijd toch niet de best passende oplossing blijkt te zijn. En dan, wat zijn dan de mogelijkheden?

De oplossing is een nep tand

Er is dan geen andere conclusie mogelijk dat er een nep tand zal moeten komen. Dan zal de tand er dus in zijn geheel uit moeten. Jouw tandarts zal met een blijvende oplossing moeten komen. Dit zal naar alle waarschijnlijkheid dus toch een kroon, brug of implantaat worden. En daar hangt zoals we allemaal weten een behoorlijk prijskaartje aan. Het prijskaartje van deze vormen van een nep tand vallen in vrijwel alle gevallen geheel of op zijn minst gedeeltelijk buiten de tandartsverzekering die je wellicht hebt afgesloten. In het geval deze er toch gedeeltelijk binnen valt is het bedrag aan eigen bijdrage vaak nog erg hoog. Je zal de eerste niet zijn die nog even vriendelijk verzocht wordt om een factuur van enkele honderden euro’s (of meer!) af te tikken.

Dit prijskaartje kan ervoor zorgen dat jij in de financiële problemen komt. Omdat je misschien even niet zo ruim bij kas zit. En als dit inderdaad het geval is, dan heb je er dus feitelijk een probleem bijgekregen. Zou er dan echt niet zoiets bestaan als een goedkope nep tand? Of is een nep tand echt altijd zo duur? Stel nu eens dat je weet dat er dan wel een goedkope oplossing is om aan een nep tand te komen. Dan ben je er natuurlijk als de kippen bij en natuurlijk vertellen wij je graag hoe deze oplossing heet. Het is een oplossing die nep tand heet, maar die wij liever “tijdelijke tand” noemen.

Wat is die neppe tand dan precies?

Voor slechts €19,95 bestel je namelijk jouw eigen op maat te maken tijdelijke tand. Wat je krijgt is voldoende materiaal om twintig tanden te maken. Dit materiaal is door warmte te vormen in elke gewenste vorm. Hierdoor maak je op eenvoudige wijze zelf jouw nep tand. Het materiaal is te kleuren (meegeleverd), waardoor je deze nep tand de kleur kan geven van de rest van jouw tanden. Hierdoor valt deze niet op tussen jouw ”eigen” tanden. Om de nep tand te bevestigen heb je geen lijm of iets dergelijks nodig. Je klemt deze simpelweg in de ontstane ruimte tussen de andere tanden. De tijdelijke tand klemt zich dusdanig vast dat deze weken blijft zitten. Uiteraard is het wel mogelijk om de tijdelijke tand er tussendoor uit te halen.

Door te kiezen voor een tijdelijke oplossing, wat deze nep tand nu eenmaal is, heb je de tijd om geld te reserveren voor jouw implantaat, kroon of brug. Je kan gewoon over straat, want de tijdelijke tand valt niet op tussen de overige tanden. Je doet er wel goed aan om deze tijdelijke tand een beetje te ontzien. Uiteindelijk is dit geen blijvende oplossing voor je en zal jouw tandarts dit voor jou moeten gaan regelen. Wel is het een oplossing die jou financieel wat lucht kan geven. Of die je helpt de tijd te overbruggen totdat jouw definitieve oplossing gereed is. 

Bestel daarom vandaag nog jouw zelf te maken nep tand! We hopen dat je deze nooit zelf zal hoeven te maken. Maar overkomt jou dan toch eens iets, dan ben je in elk geval niet direct ook financieel gezien het haasje!