Selecteer een pagina

nep voortandSteeds meer mensen hebben moeite om rond te komen. Het leven is bij tijd en wijle erg duur en het valt niet altijd mee om wat geld te sparen dat je in kunt zetten in geval van financiële tegenslag. Bij financiële tegenslag wordt al heel snel gedacht een dure reparatie aan de auto of aan de wasmachine die het altijd begeeft op een moment dat dit nu niet uitkomt. Sprekende voorbeelden, maar er zijn er meer. Wat dacht je bijvoorbeeld van de tandartskosten? Bij de jaarlijkse of halfjaarlijkse controle is het hopen dat er niets aan de hand is, maar garanties heb je op dit vlak zeker niet.

Over tanden gesproken…. Het moeten missen van een voortand komt vaker voor dan je denkt. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Uiteraard kan het zijn dat je gewoon een zwak gebit hebt en dat een voortand dan simpelweg gewoon niet meer te redden is. Maar ook kan het zijn dat je door een ongelukje tijdens het sporten, werk of klussen een voortand moet missen. En overkomt je dit, dan weet je dat er niet aan een tandartsbezoek valt te ontkomen. Kon je er zelf maar een nep voortand in zetten….

Mooie gedachte, maar zelf een nep voortand maken, dat zit er natuurlijk niet in. Hoewel, laten we nu niet te snel een conclusie trekken die niet gerechtvaardigd is. Zelf een nep voortand maken is immers wel degelijk mogelijk vandaag de dag! Het grootste voordeel van zelf een nep voortand maken is dat dit je in eerste instantie financiële ademruimte geeft. Voor nog geen 20 euro maak je deze namelijk gewoon zelf en dat scheelt nogal als je dit vergelijkt met de kosten van de permanente oplossing die jouw tandarts aan zal dragen. Want realiseer je alsjeblieft wel dat een nep voortand echt een tijdelijke oplossing is.

De nep voortand – Hoe gaat één en ander in zijn werk?

Jouw tijdelijke oplossing voor het vervelende gat in je mond bestel je snel een eenvoudig via internet. In slechts een paar stappen plaats je jouw bestelling en de volgende dag wordt het pakketje dat je zo dringend nodig hebt al bezorgd. In dit pakketje zit uiteraard een duidelijke gebruiksaanwijzing die jouw leidraad is bij het maken van jouw nep voortand. Verder bevat het materiaal dat zich heel gemakkelijk laat vormen door het te verwarmen. Eenmaal gevormd en uitgehard klem je deze nep voortand eenvoudig tussen twee bestaande tanden in. Dus geen gedoe met kleefpasta’s of lijm. Je kunt deze neptand ook kleuren, zodat deze (vrijwel) dezelfde kleur heeft als de rest van jouw tanden. Hierdoor valt deze niet op. Gemiddeld genomen kun je met een zelf gemaakte nep voortand enkele weken doen. In het pakketje zit genoeg materiaal voor twintig neptanden, dus reken maar uit.

Jouw tandarts zal, zoals gezegd, met een blijvende oplossing moeten komen. Informeer vooraf naar de kosten hiervan en schakel ook even met jouw zorgverzekeraar om te kijken of zij nog iets bijdragen in de kosten van deze permanente oplossing. Indien je niet de financiële middelen hebt om dit direct te laten doen, ga dan voor de nep voortand en stel de definitieve oplossing gewoon even uit.