Selecteer een pagina

nep tandenWe nemen natuurlijk het liefst niet met minder genoegen dan alleen het allerbeste. Klinkt logisch, maar is dat ook werkelijk zo? Vaak blijkt de praktijk anders, omdat aan het allerbeste nu eenmaal een bepaald prijskaartje hangt. En het zal je niet verbazen dat dit prijskaartje vaak aan de hoge kant is. Gelukkig zijn er veel alternatieven voor het allerbeste en is er ook veel vraag naar deze alternatieven. Het is immers niet voor niets dat er steeds meer zogenaamde “budgetstores” bijkomen. Deze voorzien duidelijk in een behoefte, ook al worden dit soort winkels nog door een aantal mensen met de term “nep” afgedaan. Ieder heeft recht op zijn mening, feit is dat nep voor veel mensen een uitkomst is en zeker niet altijd een negatieve lading verdient.

Bovenstaande gaat niet alleen op voor praktische zaken als kleding, cadeaus en dergelijke. Het is ook van toepassing op ons gebit. Nep tanden zijn namelijk voor veel mensen een uitkomst. Maar wanneer zou je overwegen om nep tanden te nemen is dan wellicht gelijk de vraag die bij je opkomt. Uiteraard ga je niet voor nep tanden als er niets met jouw gebit aan de hand is. Realiseer je wel dat een mooi gebit zo maar kan veranderen in een gebit waarin bijvoorbeeld een tand mist. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Daarnaast kan het zo maar zijn dat je tijdens sporten een elleboog (fenomeen bij voetbal), een hockeystick -of bal of iets anders in je gezicht krijgt. Meer dan eens zijn de gevolgen hiervan ingrijpender dan zich in eerste instantie laat aanzien.

In het geval van het moeten missen van een tand kom je er al snel achter dat een blijvende oplossing via jouw tandarts vaak een kostbare aangelegenheid is. Je kunt nog zo goed verzekerd zijn, vaak mag je zelf nog een flink bedrag zelf betalen. Bedragen van enkele honderden euro’s zijn hierbij heel normaal en vanzelfsprekend heeft niet iedereen die zomaar even voor het grijpen. Zie hier de uitkomst genaamd nep tanden.

Nep tanden – de oplossing

Nep tanden maak je vandaag de dag namelijk gewoon zelf. Het is een heel voordelige tijdelijke oplossing voor jouw tandprobleem en geeft je zo de ruimte om geld opzij te zetten voor de definitieve oplossing. Deze definitieve oplossing zal vaak bestaan uit een implantaat, plaatje of brug. Voor nog geen 20 euro maak jij je eigen nep tanden. Wellicht ben je licht sceptisch als je dit leest, maar dit is nergens voor nodig. Een heldere gebruiksaanwijzing is jouw gids tijdens het maken van de neptanden. Het geleverde materiaal (genoeg voor 20 nep tanden) kneed je in de vorm van een tand. Deze klem je vervolgens tussen twee bestaande tanden in, waarbij je geen gedoe hebt met kleefpasta of lijm. De nep tand klemt dus zichzelf. Nep tanden die je op deze manier maakt gaan gemiddeld genomen enkele weken mee. Om de nep tanden niet op te laten vallen tussen jouw eigen echte tanden kun je ze nog kleuren ook.

Nep tanden zijn altijd een tijdelijke oplossing. Het is wel een tijdelijke oplossing die jou financiële adem geeft. Je ontkomt er echter niet aan om voor een blijvende oplossing naar jouw tandarts te gaan. Doe dit dan ook zeker, maar tot die tijd… nep tanden, helemaal niets mis mee!