Selecteer een pagina

tand uitgevallenIn het weekend gebeuren er nog al eens de nodige ongelukjes. Het weekend is namelijk het uitgelezen moment om te gaan klussen, te gaan tuinieren of te gaan sporten. Typische bezigheden waar we door de week niet of te weinig aan toe komen. Helaas schuilt ook bij deze bezigheden het spreekwoordelijke ongeluk in het spreekwoordelijke kleine hoekje. De huisartsenpost draait vaak overuren gedurende het weekend. En ook als je als tandarts weekenddienst heb kun je maar beter in de buurt van telefoon en praktijk blijven. De tandarts hoeft voor het vullen van een gaatje echt niet bereikbaar te zijn. Dit kan immers prima wachten tot na het weekend en daar is tenslotte ook de eigen tandarts voor. De weekendtandarts is er voor meer ernstige problemen aan het gebit, bijvoorbeeld als er een tand uitgevallen is.

Een tand uitgevallen… en dan?

Het zal je maar gebeuren. Je bent lekker fanatiek aan het sporten of klussen en ineens is daar die ongelukkige samenloop van omstandigheden die ervoor zorgt dat jouw dag er ineens heel anders uitziet. Bij tuinieren zal je echt niet de eerste zijn die per abuis op de hark stapt die vervolgens hard tegen jouw tanden slaat. Gevolgen? Een blauw oog of een tand uitgevallen……wat nu? Een ander voorbeeld is natuurlijk het sporten. Een bal in je gezicht of een ongelukkige botsing met een medespeler of tegenstander kan er voor zorgen dat er een tand uitgevallen is. Tot slot noemen we nog even het klussen. Boven je macht trekken en wrikken (plafondwerkzaamheden) kan ervoor zorgen dat iets in jouw gezicht valt. Ook dit kan ertoe leiden dat er een tand uitgevallen is.

Als er een tand uitgevallen is, dan is de eerste stap natuurlijk die naar de tandarts. De tandarts moet een diagnose stellen en bepalen hoe ernstig het is gesteld met de uitgevallen tand. Maar al te vaak komt hij tot de conclusie dat er weinig meer te redden is. Er zal dan niets anders opzitten dan de tand te vervangen door een nep tand.

Een tand uitgevallen… dat gaat geld kosten!

Iedereen weet dat een bezoek aan de tandarts veelal een kostbare aangelegenheid is. Alleen het vullen van een gaatje is al duur en dit is al helemaal het geval als je geen tandartsverzekering hebt afgesloten. Steeds minder mensen sluiten een tandartsverzekering, omdat de premie de afgelopen jaren behoorlijk is gestegen. Mensen gaan bezuinigen en hopen dat ze een sterk gebit hebben. Wanneer er een tand uitgevallen is, dan zoekt de tandarts de oplossing hiervoor al snel in de vorm van een nep tand. Dit kan zijn door middel van een implantaat, brug of kroon. Prachtige cosmetische oplossingen, maar wel oplossingen waar een prijskaartje aan hangt. En het is dan ook maar de vraag of jij het geld voor deze dure oplossingen direct voor handen hebt.

Gelukkig is er een alternatief!

Hoe je het ook wendt of keert, de tandarts zal er uiteindelijk toch voor moeten zorgen dat de schade aan jouw tand blijvend wordt hersteld. Als je financieel wat krap bij kas zit, hoef je dit echter niet direct te laten doen. Er is namelijk een alternatief en dit alternatief heet “tijdelijke tand”. Deze tijdelijk tand bestel je via internet en maak je zelf. Ja, echt waar, die maak je gewoon zelf. Dit klinkt ingewikkeld, maar niets is minder waar. Voor een bedrag van nog geen 20 euro krijg je een pakketje thuisgestuurd waarmee je twintig neptanden kunt maken. Uiteraard wordt er een duidelijke handleiding meegeleverd, waardoor een kind de was kan doen. Materiaal kneden in de vorm van de uitgevallen tand, uit laten harden en klemmen tussen twee nog bestaande tanden (geen kleefpasta o.i.d.). Easy does it! Indien gewenst kleur je deze nep tand nog, zodat hij nauwelijks opvalt.

Met andere woorden, een tand uitgevallen….wat nu? Gewoon even jouw tijdelijke tand bestellen!