Selecteer een pagina

tijdelijke prothese tandWe leven in een tijd waarin we veel minder afhankelijk zijn van anderen in vergelijking met vroegere tijden. Dit geldt voor tal van zaken, maar de tandarts lijkt wat dit betreft nog onaantastbaar te zijn. Zelf goed je gebit onderhouden, dat is uiteraard niet het meest ingewikkelde om te doen. Maar wat als er iets met je gebit aan de hand is? Dit is in vrijwel alle gevallen alleen op te lossen door de tandarts of, in meer extreme gevallen, door de kaakchirurg.

Er zal ongetwijfeld een tijd komen dat we zelf tot meer in staat zijn dan enkel en alleen goed poetsen en flossen. De ontwikkelingen in de medische sector gaan snel en dit geldt ook voor de tandheelkundige sector. Zo is het vandaag de dag bijvoorbeeld al mogelijk om zelf een tijdelijke prothese tand te maken. Aan deze tijdelijke prothese tand komt geen tandarts of kaakchirurg te pas, iets wat enkele jaren geleden ondenkbaar was.

Waarom een tijdelijke prothese tand maken?

Natuurlijk rijst de vraag waarom je zelf een tijdelijke prothese tand zou willen maken. Waarom zou je niet direct kiezen voor een definitieve oplossing die jouw tandarts je adviseert? De reden waarom een tijdelijke prothese tand een uitstekende oplossing is moet je zoeken in de financiële kant van het verhaal. Stel nu eens dat je door bijvoorbeeld een kleine onoplettendheid ten val komt of iets met een klap in je gezicht krijgt. Meer dan eens “kost” je dit een voortand, omdat deze simpelweg niet meer te redden is. Wat adviseert de tandarts? Precies, een brug, plaatje, implantaat of stifttand. We weten allemaal dat dit soort oplossingen vrijwel nooit volledig gedekt worden door een tandartsverzekering en dus blijft er vaak een flink bedrag over dat je zelf moet bijbetalen.

Maar wat doe je als je helaas even de financiële ruimte niet hebt om dit bedrag op tafel te leggen? En hier komt dan het zelf maken van een tijdelijke prothese tand in beeld. Via de website tijdelijketand.nl bestel je snel, eenvoudig en voordelig jouw nep tand. Toegegeven, je moet deze nog wel even zelf maken, maar de duidelijke handleiding loodst je stap voor stap door dit eenvoudige proces. Als je nep tand klaar is, dan heb je geen lijm of kleefpasta nodig om deze te bevestigen. Je klemt deze tijdelijke prothese tand namelijk tussen twee nog bestaande voortanden in. Even opletten met eten en deze tijdelijke oplossing gaat enkele weken mee.

Deze tijdelijk prothese tand kost slechts een fractie van de definitieve oplossing van de tandarts. Aan deze oplossing valt niet te ontkomen, maar het zelf maken van een tijdelijke prothese tand geeft je wel enige financiële lucht. Zo heb je de tijd om geld opzij te zetten en kom je niet in geldproblemen door iets vervelends als een voortand verliezen.