Selecteer een pagina

Hoeveel kost een tand trekkenDe tandartstarieven kunnen al sinds jaar en dag rekenen op onze warme belangstelling. Gelukkig leven we vandaag de dag in een tijd waarin transparantie een belangrijke rol speelt. Hierdoor is het vrij eenvoudig om erachter te komen wat het antwoord is op de vraag: “Hoeveel kost een tand trekken?”. Gelukkig zijn veel tandartsen en tandheelkundige praktijken zich bewust van deze roep om transparantie en communiceren zij hun tarieven op hun eigen website. Mocht jouw tandarts geen website hebben of zijn tarieven niet openbaar gemaakt hebben, bel dan gerust met de praktijk. Hoeveel kost een tand trekken? is een vraag die heel normaal is om te stellen en de tandartsassistente moet je hier antwoord op kunnen geven. De kosten voor het trekken van een tand of kies verschillen nogal. Vaak komen er nog kosten bij, waaronder bijvoorbeeld die van de verdoving.

Vergoeding vanuit de ziektekostenverzekeraar

In veel gevallen vergoedt de ziektekostenverzekeraar een gedeelte van de kosten voor het trekken van tanden of kiezen. Uiteraard dien je dan wel een tandartsverzekering afgesloten te hebben. De mate van vergoeding hangt vervolgens af van de gekozen variant van de tandartsverzekering. Je ziet dat het dus niet zo heel eenvoudig is om antwoord te geven op de vraag die “hoeveel kost een tand trekken?” heet. Belangrijker is het om te weten wat de er na de vraag “hoeveel kost een tand trekken?” komt. Dit is vaak een veel complexere vraag en zoals wel vaker het geval is met complexere vragen is het antwoord hierop er vaak één waar een behoorlijk prijskaartje aan hangt. Dit is in het geval van een tand eruit zeker het geval. De oplossing voor het gat in je mond moet namelijk gezocht worden in de vorm van een brug, plaatje, kroon of implantaat. Een oplossing die al snel in de vele honderden euro’s loopt en die moet je dan maar net voorhanden hebben…

En dan?

Tsja, wat ga je doen als je niet direct de beschikking hebt over deze honderden euro’s? Je kunt een betalingsregeling met jouw tandarts proberen te treffen. Dit is echter lang niet altijd mogelijk. Daarnaast ben je met een betalingsregeling vaak nog iets duurder uit, omdat er vaak extra kosten worden gerekend voor het administratieve beheer en het risico dat de tandarts loopt met betrekking tot het niet nakomen van de gemaakte afspraken.

Een optie waar je meer aan hebt in dit geval is de oplossing die tijdelijketand.nl te bieden heeft. Via tijdelijketand.nl bestel je voor minder dan 20 euro een pakketje waarmee je zelf jouw eigen nep tand maakt. Klinkt raar en onmogelijk, maar de praktijk is anders. In het pakketje, dat je overigens vaak de volgende dag al in huis hebt, zit materiaal dat zich eenvoudig tot een tand laat vormen. Eenmaal uitgehard klem je deze nep tand eenvoudig zonder lijm tussen twee bestaande tanden in. Eten en drinken is geen probleem en deze tijdelijke nep tand gaat gemiddeld genomen enkele dagen mee. Dit is vanzelfsprekend een uitleg in een notendop. Uiteraard wordt een uitgebreide handleiding meegeleverd waardoor het zelf maken van een tijdelijke tand kinderspel is.

Hou er wel rekening mee dat het hier gaat om een tijdelijke oplossing van het probleem dat begon met de vraag: “Hoeveel kost een tand trekken?” De uiteindelijke oplossing zal er vroeg of laat toch moeten komen. De oplossing van tijdelijketand.nl geeft je wat dit betreft alleen uitstel. Uitstel dat je kunt gebruiken voor geld opzij leggen voor bijvoorbeeld het laten plaatsen van een implantaat.