Nog even vlak voor sluitingstijd naar de supermarkt rennen. De kassière staat al bij de deur en als je nog naar binnen wil, dan zal je echt heel snel moeten zijn. Kortom, een klein sprintje trekken is nodig om toch het weekend brood en groente in huis te hebben. Maar dan gebeurt helaas toch datgene waarvan jij dacht dat het je nooit zou overkomen. In de haast struikel je en omdat je een lege boodschappenkrat in de handen hebt kun je jouw val niet breken. Je komt dan ook lelijk ten val, waarbij de open liggende knie nog de minst vervelende verwonding is. Een bloedende knie, ach, even schoonmaken, pleister erop en weer door. Maar omdat je je handen niet vrij had om de val op te vangen ben je op je gezicht op de straat gevallen. Dat blauwe oog trekt wel weer bij, maar wat te doen met die voortand die voor meer dan de helft is afgebroken?
Naar de tandarts
Bovenstaande is dan wel als voorbeeld bedoeld, maar toont direct aan dat een ongeluk in een klein hoekje zit en dat dit iedereen kan overkomen. Laten we eens dieper inzoomen op de meer dan de helft afgebroken voortand. Vanzelfsprekend doet dit veel pijn en bovendien zorgt dit ook direct voor de nodige rompslomp. Je zal immers naar de tandarts moeten, omdat dit nu eenmaal iets is dat je nog niet zelf kunt oplossen. Daar kom je er al snel achter dat er naast fysieke pijn ook nog zoiets bestaat als pijn in de portemonnee. De tandarts verteld je namelijk, alsof het voor jou de gewoonste zaak van de wereld is, dat de tand in deze staat niet meer te behouden is. Deze zal dus vervangen worden en de eerste vraag die dan ook in je opkomt is ‘hoeveel kost een neptand’?
De soorten neptanden
De vraag ‘hoeveel kost een neptand’ is een vraag die niet zomaar te beantwoorden is. Immers je hebt wat betreft een neptand verschillende mogelijkheden. Hoeveel kost een neptand is dan ook een complex vraagstuk en het kan goed zijn dat je helemaal geen keus hebt. Wellicht is er namelijk voor jouw gebit maar één oplossing mogelijk als het gaat om een nep tand. Een aantal voorbeelden van een neptand waar de tandarts mee op de proppen kan komen zijn onder andere:
-
- Stifttand
- Etsbrug
- Plaatje
- Implantaat
Bij het zien van deze oplossingen weet je één ding zeker en dat is dat het antwoord op de vraag ‘hoeveel kost een neptand’ er eentje is die in de papieren gaat lopen.
Dus, hoeveel kost een neptand?
We hebben eens een rondje langs de velden gemaakt om de kosten van een nep tand te achterhalen. Bovendien ben je vast ook wel nieuwsgierig geworden naar het antwoord op de vraag ‘hoeveel kost een neptand’. We beginnen met de kosten van een stifttand. Gemiddeld genomen moet je hier al snel 800 tot 1200 euro voor betalen. We houden enige marge aan, omdat het niet van tevoren te zeggen is of er aanvullende behandelingen nodig zijn voor het plaatsen van een stifttand. Kijken we naar de kosten van een etsbrug, dan houden we het bij een ‘vanaf prijs’. De prijs voor een etsbrug begint bij ongeveer 500 euro. De maximum prijs is moeilijk aan te geven, om dezelfde reden als bij stifttand. Implantaten zijn mogelijk vanaf 900 euro. Een plaatje is de meest voordelige oplossing. Hier is vanaf enkele honderden euro’s al in te voorzien, maar aan deze oplossing kleven nogal wat nadelen.
Pijn in de portemonnee
Nu je een kleine indicatie hebt wat betreft de vraag ‘hoeveel kost een neptand’ weet je ook direct wat er bedoeld wordt met pijn in de portemonnee. En mocht je denken dat jouw tandartsverzekering deze kosten wel dekt, dan raden we je aan om dit eerst maar eens te checken. De kans is namelijk groot dat de kosten maar zeer beperkt gedekt zijn en dat betekent dus heel eenvoudig dat je zelf het overgrote deel van de kosten van een neptand moet dragen. Reken dus op minimaal enkele honderden euro’s die je zelf bij moet leggen.
Enkele honderden euro’s zelf bij moeten leggen, dat is niet voor iedereen zo maar even gedaan. Maar ja, welke keus heb je en wat heb je aan het antwoord op de vraag ‘hoeveel kost een neptand’ als er niets te kiezen valt? Oh ja, je kunt er natuurlijk voor kiezen om de voortand te laten trekken. Verreweg de goedkoopste oplossing, maar vergeet niet dat dit cosmetisch gezien niet bepaald de fraaiste oplossing is. Bovendien kan het ontbreken van een voortand invloed hebben op de spraak en daar zit je helemaal niet op te wachten. Dus dan toch maar een betalingsregeling treffen met jouw zorgverzekeraar/tandarts? Of toch maar bij een familielid aankloppen met de vraag of je geld van hem of haar kunt lenen?
Een alternatief voor de dure oplossing
Nee, nee en nog eens nee! Er is namelijk wel degelijk een alternatief voor de dure oplossingen van de tandarts. En daarmee komt de vraag ‘hoeveel kost een neptand’ ook direct in een heel ander daglicht te staan. We hebben het nu wel over een tijdelijke oplossing in plaats van een definitieve. Maar deze tijdelijke oplossing bied je wel de mogelijkheid om de definitieve oplossing even uit te stellen. Hierdoor heb je de mogelijkheid om geld te reserveren voor die stifttand, etsbrug of wat de oplossing ook gaat worden. Het tijdelijke alternatief waar wij het over hebben bestel je via tijdelijketand.nl. Met het pakketje dat je ontvangt maak je in een handomdraai zelf een nieuwe voortand. Een nepper weliswaar, maar wel eentje die nauwelijks opvalt en eentje waarmee je gewoon kunt praten, eten en drinken. Het zelf maken van een voortand lijkt heel ingewikkeld, maar dankzij de heldere handleiding is dit echt door iedereen zelf te doen. Het pakketje dat je thuis gestuurd krijgt is een compleet pakket en bevat dus alles wat je nodig hebt om direct aan de slag te gaan. Lijm en/of kleefpasta zijn overbodig, want deze zelfgemaakte neptand klem je eenvoudig vast tussen twee nog bestaande voortanden.
En wat dit alles mag kosten? Voor nog geen 25 euro kun je maar liefst 5 neptanden maken. En als je weet dat een neptand die je zelf hebt gemaakt enkele maanden meegaat, dan heb je alle tijd om te sparen voor de definitieve oplossing van jouw tandarts. Dus eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk om antwoord te geven op de vraag ‘hoeveel kost een neptand’. Het antwoord is dan ook: slechts €24,95!