Selecteer een pagina

Goedkope tandartsOver de tarieven van tandartsen is altijd genoeg te doen. Op zich is dit niet heel verwonderlijk, want voor de kleinste handelingen moet je vaak al diep in de buidel tasten. Het voelt dan ook meestal niet goed als je bij een halfjaarlijkse controlebeurt binnen vijf minuten weer uit de stoel bent en vervolgens een factuur van enkele tientjes krijgt thuisgestuurd. En een controlebeurt stelt op zich niet zo heel veel voor, dus je kan je wel voorstellen dat de tandartsrekening fors hoger uitvalt als er echt eens iets aan de hand is. Je zou dan maar wat graag willen dat er zoiets als een goedkope tandarts zou bestaan…

Die goedkope tandarts zal je echter nergens gaan vinden. Een gaatje vullen, even tandsteen verwijderen, een wortelkanaalbehandeling… allemaal prijzige ingrepen. Als dit onheil je treft, dan is het te hopen dat je een goede tandartsverzekering hebt afgesloten. Op deze manier zie je misschien nog iets terug van de premie die je hier maandelijks voor betaald. Het is echter vrijwel zo goed als zeker dat je toch zelf nog een bepaald bedrag zelf moet bijleggen. Dit bijleggen wordt fors meer wanneer grote tandheelkundige ingrepen als bruggen, kronen en implantaten in beeld komen. Vaak heb je geen alternatief voor deze oplossingen en dus blijf je hopen dat er toch ergens een goedkope tandarts te vinden zal zijn.

In elk mens schuilt een goedkope tandarts

Je vraagt je misschien af wat dit toch voor rare zin is. Snappen we, maar lees eerst maar eens verder, want dit leggen we je natuurlijk graag uit. Met name zijn de tandartskosten met betrekking tot het vervangen van een voortand (d.m.v. brug, implantaat of stifttand) fors te noemen. Het bedrag dat je in deze gevallen zelf nog moet bijbetalen kan gemakkelijk oplopen tot enkele honderden euro’s, als het al niet meer is. Bedragen die voor veel mensen niet zomaar even op te hoesten zijn. Dit is het moment om de goedkope tandarts in jezelf te activeren, want er is namelijk wel degelijk een alternatief.

Dit alternatief heet “tijdelijke tand” en is, zoals het woord al aangeeft, een tijdelijke oplossing. Via de website bestel je snel, simpel en veilig een pakketje waarmee je zelf een nep tand maakt. De meegeleverde handleiding is duidelijk en maakt het zelf maken van een nep tand tot iets dat geen hogere wiskunde vergt. Het geleverde materiaal in de juiste vorm kneden/boetseren en vervolgens uit laten harden. Vastklemmen van deze nep tand doe je zonder lijm of kleefpasta, omdat je deze tijdelijke tand vastklemt tussen twee nog bestaande tanden. Eten en drinken is geen probleem en je kunt deze tand ook kleuren, zodat hij nauwelijks opvalt in jouw gebit. De kosten van dit alles? Nog geen twintig euro! Voilà, daar is ie dan… die goedkope tandarts.

NB: deze oplossing is tijdelijk. Voor een definitieve oplossing is jouw tandarts de aangewezen persoon. Wel is dit een goede mogelijkheid om “te sparen” voor de definitieve tandheelkundige oplossing.