Selecteer een pagina

ZelftandartsWe leven in een tijd waarin we meer dan ooit zelf in control willen zijn. De regie uit handen geven doen we dan ook niet of zo min mogelijk. En daarbij beslissen we ook steeds vaker zelf wat goed voor ons is en wat niet. Zelfs in het geval we eens iets mankeren raadplegen we eerst de “online dokter” en stellen we aan de hand hiervan onze eigen diagnose. Tot op zekere hoogte kunnen we dan ook gerust stellen dat de “zelfdokter” zijn intrede heeft gedaan. Maar hoe zit dat eigenlijk als we kijken naar de “zelftandarts”? Zijn we al zover dat we ons ook al de titel van zelftandarts kunnen toe-eigenen of is dat toch nog een klein beetje toekomstmuziek?

De eerste stappen op weg naar het fenomeen zelftandarts worden voorzichtig gezet. Dit proces begint, zoals vrijwel alles tegenwoordig, met het raadplegen van het internet. Is dat bultje in de mond nu gewoon een bultje of is het toch een beginnende ontsteking waarbij niet te ontkomen valt aan een wortelkanaalbehandeling? En is die pijn die ik voel als ik iets warms drink, is dat het gevolg van een gaatje of zijn mijn tanden gewoon even iets gevoeliger? In onze rol van eigen dokter koppelen we vaak een actie aan onze zelf gestelde diagnose. Zover zijn we in het geval van de zelftandarts nog niet. Immers, als er dan toch actie moet worden ondernomen naar aanleiding van gebitsklachten, dan is deze niet meer dan de tandarts bellen. Veel meer dan dit is het niet of……

Nou, er is toch wel een kleine ontwikkeling gaande wat de zelftandarts betreft. Inmiddels is het namelijk al mogelijk om zelf een nep tand te maken. Zelf dus en dat betekent in dit geval dan ook echt dat je hiervoor de hulp van een tandarts of kaakchirurg niet in hoeft te roepen. Nu denk je natuurlijk direct iets in de trend van “waarom zou ik zelf willen en wanneer zou ik dit überhaupt nodig hebben?” Je gaat er vaak, en overigens geheel terecht, vanuit dat een ongelukje altijd een ander overkomt. Maar wat nu als die dikke tak toch een keer vol  in jouw gezicht zwiept? Of dat je toch een keer struikelt over die stoeptegel die al zo lang los ligt en je met je gezicht op de grond valt? Dit zijn de momenten waarop de kans op gebitsschade het grootst is. In de meeste gevallen van gebitsschade komt het erop neer dat een voortand dusdanig beschadigd is dat deze niet meer te redden is.

De zelftandarts

En dit zijn de momenten dat de zelftandarts ten tonele verschijnt. Natuurlijk, je neemt als eerste contact op met jouw tandarts, want het staat vast dat er iets moet gebeuren. Dit “iets” is vaak een oplossing die je moet zoeken in de vorm van een brug, implantaat of stifttand. Het behoeft uiteraard geen verdere toelichting dat dit soort oplossingen erg duur zijn. Een tandartsverzekering, als je deze tenminste hebt afgesloten, zal dit soort oplossingen nooit helemaal vergoeden. De kans is dan ook best aannemelijk dat je zelf nog een groot deel van de kosten zal moeten ophoesten. Dit kan zorgen voor extra problemen, want lang niet iedereen is immers in de gelegenheid om “zomaar” even enkele honderden euro’s op tafel te leggen. Gelukkig is er dan de zelftandarts en wel in de vorm van tijdelijketand.nl.

Tijdelijketand.nl stelt jou in staat om zelftandarts te zijn. Je bestelt hier namelijk voor nog geen 20 euro een pakketje waarmee je zelf een nep tand maakt. Dit is geen ingewikkelde materie dankzij de duidelijke handleiding die meegeleverd wordt. In het kort komt het erop neer dat je zelf een voortand kneedt die je, na het laten uitharden, eenvoudigweg tussen nog twee bestaande voortanden klemt. Geen gedoe dus met lijm, kleefpasta of iets dergelijks. Wees je er wel van bewust dat deze definitieve oplossing er toch, vroeg of laat, een keer zal moeten komen. Het uitstellen hiervan door op te treden als zelftandarts stelt je wel in de gelegenheid om geld apart te leggen voor die stifttand, brug of implantaat.

Tijdelijke tand is wellicht de trendsetter als het gaat om het verschijnsel zelftandarts. Bestel jouw tijdelijke tand vandaag nog. Je hebt deze dan de volgende werkdag al in huis en mocht je dan toch iets overkomen waarbij je gebit is betrokken…dan ben je, zelftandarts van het eerste uur, goed voorbereid.