Selecteer een pagina

Tand bestellenIk sta niet bepaald bekend om mijn handigheid. Er zijn echter van die momenten waarop je je niet graag laat kennen en dit was laatst bij mij het geval. Er moest een hoop gebeuren in de tuin en mijn vrouw opperde dat het wellicht handig zou zijn om hierbij de hulp van vrienden in te roepen. Ik vond dit nergens voor nodig, want we doen al regelmatig een beroep op vrienden als het gaat om klussen in en om het huis. Mijn licht eigenwijze karakter gaf geen ruimte voor discussie en dus toog ik op een druilerige zaterdagochtend de tuin in.

Op het programma stond onder andere het snoeien van bomen en struiken en het vervangen van een aantal planken uit de schutting die verrot waren. En oh ja, er moest ook nog een grote conifeer uitgegraven worden, omdat deze een beetje al te groot was gegroeid. Had ik van tevoren geweten dat ik me uiteindelijk bezig zou moeten houden met iets dat “tand bestellen” heet, dan had ik wel naar mijn vrouw geluisterd. Maar ja, zou jij aan een tand bestellen hebben gedacht als je van plan was om in de tuin aan de slag te gaan?

Ik begon met het snoeien van de struiken en de appelboom in onze tuin. Dit ging voorspoedig en de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik er zelfs plezier aan begon te beleven. Dit snoeien was slechts een opwarmertje voor het grote werk en al snel begon ik me aan project conifeer te wijden. Even wat anders dan een beetje snoeien, want wat wortelen deze bomen diep zeg. Graven, hakken, trekken, sjorren en sleuren en uiteindelijk gaf de conifeer zijn strijd op. Vol trots legde ik dit moment vast op de gevoelige plaat door middel van mijn mobiele telefoon en natuurlijk deelde ik dit direct met vrienden. Ook nu was het proces dat tand bestellen heet nog totaal niet in beeld, maar dat zou helaas niet zo lang meer op zich laten wachten.

Na zoveel fysieke inspanning was het de hoogste tijd om de inwendige mens te verzorgen. Met andere woorden, even lunchen en een bakkie koffie drinken. Hierna alleen nog maar even een aantal schuttingplanken vervangen en zie je wel dat ik dit heel goed alleen kan! Misschien dat ik een beetje overmoedig was geworden toen ik weer verder ging en dat ik daardoor minder goed oplette. Een ongeluk kon, achteraf gezien, dan ook eigenlijk niet uitblijven.

En inderdaad, na ruim een uur later sloeg het noodlot toe. Ik dacht dat ik één van de laatste planken helemaal los had gemaakt. Dit was echter niet het geval en in plaats van deze gewoon even netjes los te maken koos ik ervoor om dit met grof geweld te doen. Dit had tot gevolgd dat de plank plotsklaps los schoot en ik deze vol in mijn gezicht kreeg. Ik wist direct dat het foute boel was en proefde meteen de wrange smaak van bloed in mijn mond. Even had ik nog de hoop dat het alleen mijn lip was die bloedde, maar helaas ging het verder dan dit. Mijn voortand was afgebroken. Dit betekende direct het einde van project tuin voor vandaag en de start van project tand bestellen.

Direct de dienstdoende tandarts gebeld en gelukkig kon ik hier direct terecht. Zijn conclusie was even simpel als direct. De tand is niet meer te redden en hiervoor zullen we een alternatief moeten vinden in de vorm van een stifttand. De schrik sloeg me om het hart bij het horen van deze woorden, want dit is een dure aangelegenheid. De tandarts vertelde me dat ik al snel moest rekenen op een eigen bijdrage van enkele honderden euro’s. En laat ik dat geld nu net niet kunnen missen de komende tijd. Even snel een tand bestellen voor weinig geld, dat zou pas fijn zijn. Maar helaas, dat kan nu eenmaal niet.

De tand bestellen

Maar hierin bleek ik me te vergissen, want wat blijkt? Een tijdelijke tand bestellen is vandaag de dag wel degelijk mogelijk. Een goede vriendin van mijn vrouw, die onze financiële situatie goed kent, gaf ons deze tip. Via de website van tijdelijketand.nl is een tand bestellen een peulenschil. Het enige wat je nog wel even moet doen is deze tijdelijke tand zelf maken. Dit stelde weinig voor, want de meegeleverde handleiding vertelt in heldere stappen precies wat je moet doen. Zelfs ik kon het! Een tand bestellen betekent voor ons dat we even de tijd hebben om geld opzij te zetten voor mijn stifttand. Daar is namelijk geen ontkomen aan. Een tand bestellen die je zelf moet maken is slechts een tijdelijke oplossing. Maar wel een oplossing die heel voordelig uitpakt, want voor minder dan 20 eurootjes maak je snel en eenvoudig een namaak tand.

Ik kan gerust stellen dat ik deze dag weer een hoop heb geleerd. Zo ben ik weer eens geconfronteerd met mijn eigen koppigheid en heb ik geleerd dat ik soms beter moet luisteren naar de wijze woorden van mijn vrouw. Maar daarnaast heb ik ook geleerd dat een tand bestellen vandaag de dag doodeenvoudig is. Een tand bestellen…….ik raad het iedereen aan. Gewoon, preventief, want ook voor jou zit een ongeluk in een klein hoekje….