Selecteer een pagina

Tand vastlijmenEen tandarts doet er altijd alles aan om een tand of kies te behouden. Er wordt pas gekozen voor het trekken van een tand of kies als dit echt niet anders kan. Kom je in dit traject, dan staat één ding vast en dat is dat je de portemonnee vast kunt trekken. Het komt immers maar zelden voor dat je zonder kies of tand verder door het leven kunt. Alternatieven moet je zoeken in bijvoorbeeld de vorm van een etsbrug, implantaat of stifttand. En ja, hier hangt dus een behoorlijk prijskaartje aan.

Het is lang niet iedereen gegeven om de kosten voor dit soort alternatieven op te brengen. In het geval van een kies moeten missen is het vaak nog wel te doen om een bepaalde tijd het “even zonder te doen”. Dit zal voornamelijk ongemak opleveren met betrekking tot eten. Cosmetisch gezien en gesproken valt dit stukken minder op dan het moeten missen van een voortand. Daarbij toegevoegd dat het missen van een voortand ook vaak de spraak beïnvloedt. En daar zit je natuurlijk al helemaal niet op te wachten.

De kans op schade aan je gebit waarbij je dan ook nog eens een voortand moet missen lijkt klein. En misschien is dit in de praktijk ook wel zo. Maar wat nu als jij nu net diegene bent die op zijn gezicht valt, die tak in zijn gezicht krijgt, die stoeit met de kinderen en tegen “een ellenboogje” oploopt? Je ziet dan ook dat een ongeluk in een klein hoekje zit en iedereen hier evenveel kans op maakt. Wanneer jou zo’n soort ongelukje overkomt, dan is het niet direct gezegd dat je jouw voortand moet missen. De kans is groot dat er een stuk(je) van afgebroken is en dat je dit ontbrekende stuk terug weet te vinden. De tandarts zal dan naar alle waarschijnlijkheid de tand vastlijmen. Een tand lijmen is dan ook een veelvuldig toegepast middel en meer dan eens is deze oplossing afdoende.

Inderdaad, meer dan eens en daarmee dus niet altijd. Uitzonderingen bevestigen de regel en daarmee is een tand lijmen geen garantie tot een verder onbezorgd leven, gebit technisch gesproken dan. Zo kan het zijn dat een tand lijmen op het eerste oog inderdaad die prima oplossing is. Maar naarmate de tijd vordert geeft deze oplossing misschien toch wel problemen. Je zal de eerste niet zijn waarbij moet worden vastgesteld dat een tand vastlijmen bij nader inzien de verkeerde keuze is gebleken. Bijvoorbeeld doordat deze steeds opnieuw afbreekt en je regelmatig terug moet naar de tandarts voor het vastlijmen van de tand.

En als een tand vastlijmen niet werkt?

Als blijkt dat het proces dat tand vastlijmen toch niet de oplossing is zoals van tevoren gedacht, dan zal je alsnog naar één van de eerder genoemde dure alternatieven moeten uitwijken. De kosten van een tand lijmen staan in schril contrast met de kosten van de alternatieven. Zo moet je al snel denken aan het zelf bijleggen van enkele honderden euro’s en in extreme gevallen zelfs meer dan duizend euro. Je denkt dan al snel met weemoed terug aan de mogelijkheid van een tand lijmen, maar die gedachte zal je toch echt moeten laten varen.

Maar hoe ga je de kosten van bijvoorbeeld een etsbrug financieren als je deze eenvoudigweg niet kunt voldoen? Misschien kun je bij familie aankloppen, maar de vraag is natuurlijk wel of je dit moet willen. Immers, schulden hebben bij een familielid zorgt er, vaak ongewild, voor dat de onderlinge verhoudingen veranderen. En is dit het allemaal waard? Het zou fijn zijn als je de definitieve oplossing van de tandarts (of kaakchirurg) nog even uit zou kunnen stellen. Maar om nu slissend pratend en met een opvallend gat in je mond een paar maanden te overbruggen is ook geen optie waar je warm voor loopt.

De tand lijmen is geen optie meer, maar gelukkig is er vandaag de dag meer mogelijk dan de tand vastlijmen. De oplossing voor jouw tijdelijke probleem vind je in het zelf maken van een voortand. Ja, je leest het goed, je maakt gewoon zelf een nep tand. Dit doe je door een pakketje te bestellen via tijdelijketand.nl waarmee je in een handomdraai zelf een prachtige voortand maakt. Hoewel dit misschien niet zo eenvoudig lijkt, is dit het in de praktijk wel degelijk. Je staat er namelijk niet alleen voor, de meegeleverde handleiding laat namelijk niets aan duidelijkheid te wensen over. Eén pakketje bevat voldoende materiaal voor het maken van ongeveer twintig neptanden. Elke nep tand gaat enkele dagen mee, mits je oppast met eten, drinken en slapen. De nep tand vastlijmen met kleefpasta of iets dergelijk is niet nodig, want je klemt deze gewoon tussen twee nog bestaande voortanden in. Hiermee behoort een tand lijmen voor jou dan ook definitief tot het verleden.

Het zelf maken van een voortand is een mooi alternatief, maar uiteindelijk is het geen blijvende oplossing voor je. Het is een oplossing voor je die je tijd oplevert. Tijd om geld te sparen voor de definitieve oplossing die de tandarts voor jou zal moeten verzorgen. Oh ja, zelf een tijdelijke tand maken kost je nog geen twintig euro! Zelfs een tand vastlijmen is duurder, dus bestel vandaag nog jouw “tijdelijke tand”!