Selecteer een pagina

tand afgebroken in het weekendWe hadden best een drukke dag achter de rug. Eigenlijk, zo gebiedt de eerlijkheid ons te zeggen, hebben we best een heel drukke periode achter de rug. Zo hebben we net een verhuizing achter de kiezen, heeft mijn man een nieuwe baan en zijn onze beide kinderen op een nieuwe basisschool begonnen. Voor iedereen dus behoorlijk wennen aan de nieuwe situatie en wat is het dan toch heerlijk als je op een gegeven moment ziet dat alles op zijn plaats valt. De kinderen hebben het heel erg naar hun zin op de nieuwe school en kwamen direct al in hun eerste week terug met ‘speelafspraakjes’. De nieuwe baan van mijn man voldoet ook geheel aan zijn verwachtingen en ik werk nu heerlijk vanuit huis verder aan het opstarten van mijn eigen bedrijfje.

Ook het klussen is voor het grootste deel klaar op, zoals altijd, een paar kleine dingetjes na. Het eerste weekend waarin we echt helemaal niets moesten stond voor de deur, iets waar mijn man en ik al lang naar uitkeken. De kinderen lagen om half acht op bed en nu was het even tijd voor een beetje quality time voor ons beidjes. Na de koffie besloten we het er even van te nemen en een film te huren, on demand natuurlijk, want ook de wifi en interactieve televisie zijn natuurlijk geregeld. Een wijntje erbij en natuurlijk ontbrak iets lekkers in de vorm van een kaasje, worstje en een nootje niet. Kortom, een heerlijk ontspannen avondje lag in het verschiet.

Tand afgebroken in het weekend? Geen pretje!

Jammer, maar helaas liep dit toch even anders dan gehoopt. De film was goed en wel begonnen en ik neem een handje nootjes om deze eens lekker weg te knabbelen. Ik weet niet waarom, misschien omdat de film spannend was, maar ik beet met mijn voortand op een nootje. Dit had ik beter gewoon met mijn kiezen kunnen doen, want ik voelde direct dat er iets mis was. En jawel hoor, het nootje was dusdanig hard dat mijn voortand hier niet tegen bestand was. Een tand afgebroken in het weekend is wel het laatste waar ik op zat te wachten. De tand bloedde niet, maar er was echt een groot stuk vanaf. Ik ademde in en wist ook direct dat er een zenuw, of meer dan één, bloot was komen te liggen. De tranen sprongen mij in de ogen en het gezellige avondje dat we voor ogen hadden konden we verder wel vergeten. Misschien dat ik daarom wel moest huilen, want de pijn viel op zich wel mee. Zolang ik maar niets at of dronk. Een afgebroken tand is sowieso al vervelend, maar een tand afgebroken in het weekend ben je nog verder van huis.

Wat doe je dan?

Ik wilde niet wachten tot maandag, want zo fraai zag ik er nu ook weer niet uit met die afgebroken voortand. En bovendien was ik van mening dat een tand afgebroken in het weekend, ook in het weekend hersteld moet worden. Maar waar ga je dan naartoe met een tand afgebroken in het weekend? De spoedeisende hulp vonden we wat al te overdreven en dus maar de tandarts gebeld die weekenddienst had. Gelukkig kon ik hier zondagochtend om half tien naar toe, dus ik hoefde alleen de avond en nacht maar even uit te zingen.

Naar de tandarts in het weekend

De volgende ochtend kwam ik met ‘mijn tand afgebroken in het weekend gezicht’ bij deze beste man binnen en hij keek direct al zeer bedenkelijk bij het zien van mijn afgebroken tand. “Dat ziet er niet zo best uit mevrouw”, waren zijn eerste woorden. Niet bepaald een geruststellende gedachte. Alsof ik zelf nog niet wist dat een tand afgebroken in het weekend niet bepaald een pretje is. Nadere inspectie leerde dat mijn tand, afgebroken in het weekend, niet meer te redden was. Mijn voortand moet er dan ook uit en zal vervangen moeten worden door een alternatief. Dit alternatief, zo vertelde de tandarts, zou in mijn geval bestaan uit een stifttand. Dit belooft een prijzig verhaal te worden, want ik heb geen aanvullende tandartsverzekering afgesloten. Ik heb de laatste tien jaar namelijk helemaal niets te doen gehad met mijn gebit en vond het dan ook zonde van de premie om me hiervoor te verzekeren. Mijn tand afgebroken in het weekend komt me nu duur te staan, want ik moet rekenen op een factuur van vele honderden euro’s. Oh ja, en mijn voortand moest er ook direct uit, omdat de tandarts geen oplossing had om iets te doen aan de blootliggende zenuwen.

Terug naar huis

Daar ging ik dan weer naar huis, met een zere mond met een groot gat daarin. Maar minstens zo pijnlijk is het dat we geen alternatief hebben dan die stifttand. Het geld hiervoor hebben we namelijk nu gewoon even niet. Verhuizen en verbouwen kosten nu eenmaal veel geld. Bij onze ouders aankloppen is geen optie, want daar hebben we al een klein bedrag van geleend om de verbouwing mee te bekostigen. Mijn man dook toen we thuis waren direct achter zijn laptop om te kijken of er niets iets is als een tijdelijk alternatief voor een voortand. Iets waarmee ik even een tijdje vooruit kan en we even de tijd en lucht krijgen om financieel orde op zaken te stellen. Wat een tand afgebroken in het weekend toch allemaal tot gevolg heeft zeg. Gelukkig hebben de kinderen er weinig van meegekregen en vinden ze mama met een gat in haar mond vooral grappig.

Goed nieuws, er is een tijdelijk alternatief

Mama vindt het echter veel minder grappig met haar tand afgebroken in het weekend. Gelukkig had mijn man goed nieuws, want al snel had hij een alternatief gevonden voor mijn tand afgebroken in het weekend. Hij vond, via tijdelijketand.nl, de mogelijkheid om zelf een nep tand te maken. Ik reageerde hier een beetje lacherig op, want zelf een tand maken, dat kan toch helemaal niet? Maar toen ik zelf las hoe eenvoudig het is om zelf een nep tand te maken, was ik direct om. Want voor nog geen €20,- uit de brand zijn, al is het tijdelijk, wie wil dat nu niet? Ik in elk geval wel en hiermee kwam mijn tand afgebroken in het weekend weer even in een ander daglicht te staan. Ik bestelde direct en de volgende dag werd er een pakketje bij me afgeleverd.

Wat een uitkomst!

De frustratie en irritatie over mijn tand, afgebroken in het weekend, was gelukkig alweer een beetje gezakt. De kinderen naar school en mijn man naar zijn werk, dus ik had alle rust en gelegenheid om eens met de materie aan de slag te gaan. De handleiding was gelukkig glashelder en voor ik er eigenlijk zelf erg in had, had ik mijn eigen tijdelijke tand al gemaakt. Ik ging voor de spiegel staan en klemde deze zelfgemaakte nep tand tussen mijn nog resterende voortanden in (zonder lijm of kleefpasta!) en voelde me direct een ander mens. Ik was weer toonbaar en kon weer zonder slissen praten. Wat een verademing nadat mijn tand afgebroken in het weekend was. Ik kan mijn tijdelijke tand zelfs kleuren, zodat hij goed bij de rest van mijn gebit past en nauwelijks opvalt.

Wat begon als een tand afgebroken in het weekend liep gelukkig uiteindelijk met een sisser af. We zijn nu ruim driekwart jaar verder en over 3 weken krijg ik mijn stifttand. Want hoe blij ik ook ben/was met mijn tijdelijke alternatief, natuurlijk moet er eens een definitieve vervanging van mijn tand afgebroken in het weekend komen. Uiteindelijk hebben wij geen geld hoeven lenen of een betalingsregeling met onze zorgverzekeraar aan hoeven gaan. Een prettige gedachte en ik raad iedereen aan om, bij een tand afgebroken in het weekend, direct te denken aan tijdelijketand.nl!