Selecteer een pagina

Namaak tandIk kan gerust zeggen dat ik een hectische tijd achter de rug heb. We hadden een nieuw huis gekocht, waar nog veel aan moest gebeuren. Ons oude huis kregen we maar niet verkocht en heeft uiteindelijk meer dan twee en een half jaar te koop gestaan. Je begrijpt dat de bodem van onze schatkist dan ook het enige is dat er nog in deze kist te zien is, want de inhoud is inmiddels volledig uitgegeven. Zo lange tijd met dubbele lasten geconfronteerd worden en dan ook nog iets aan je nieuwe woning willen verspijkeren…… Ach dit hoef ik je vast niet allemaal uit te leggen. Je vraagt je dan alleen af wat dit alles met een nieuwe mobiel en een namaak tand te maken heeft. Dat begrijp ik heel goed en natuurlijk vertel ik je wat me is overkomen. Want wie weet overkomt jou ook wel eens een keer zoiets en dan is het fijn om te weten dat er zoiets bestaat als het zelf maken van een namaak tand.

Tijdens het klussen in ons nieuwe huis nam ik het met eten en drinken niet zo nauw. Qua gezond eten dan wel te verstaan. Zo at ik meerdere avonden in de week pizza, friet of een broodje kebab. Natuurlijk voorzien van de nodige sauzen, want dat maakt dit uiteraard nog lekkerder dan het al is. En om tien uur nog even twee flesjes bier met mijn kluskameraden wegdrinken werd ook al snel een vaste afsluiting van de avond. Gevolg? In een mum van tijd was ik ruim 15 kilo aangekomen en als je dan ook nog weet dat ik al niet de lichtste was, dan kun je je een beetje een beeld vormen van hoe ik eruit moet hebben gezien. Dit kon echt zo niet langer en mijn vrouw was dezelfde mening toegedaan. De hoogste tijd dus om het tij te keren. De oude woning was inmiddels verkocht, het klussen aan de nieuwe was klaar en daarmee was in elk geval het slechte eet –en drinkpatroon doorbroken. Dit slechte eten en drinken was niet de directe link naar de namaak tand, maar op zijn minst een indirecte.

Ik besloot namelijk weer eens te gaan hardlopen, om zo de overtollige kilootjes er wat sneller af te krijgen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet bepaald een fan ben van deze bezigheid, maar voor het goede doel moet je nu eenmaal wat over hebben. Om het nog een beetje aangenaam te maken nam ik altijd mijn mobieltje mee tijdens het hardlopen. Oortjes in, muziek op en hoppa….gaan! Nu moet je weten dat mijn mobiel echt alles voor me is. Ik ben zeer actief op sociale media en vanzelfsprekend is dit apparaat mijn agenda en ontvang ik hier al mijn mail en appjes op. Ook zakelijk gezien, ik ben ZZP-er, gebruik ik mijn mobiel dagelijks en veel. Al snel luisterde ik niet meer naar muziek tijdens het hardlopen, maar was ik druk met appen en zelfs het beantwoorden van emails deed ik al rennend. En ja, dat is natuurlijk vragen om problemen……

Want wat gebeurde er? Op een avond, ik was weer druk aan het appen tijdens het hardlopen, stapte ik er zonder erg in te hebben met één voet naast de stoeprand. Er was geen houden meer aan en ik val vol op mijn gezicht op het asfalt. Mijn mond bloedde enorm en ik voelde direct met mijn tong dat er een groot gedeelte van mijn voortand was afgebroken. Nog even naar het afgebroken stuk gezocht, maar in het halfdonker was dit niet te vinden. Mijn mobiel was naar het midden van de weg geschoven en was inmiddels overreden door twee auto’s. Bleek het apparaat slecht tegen te kunnen, dus mijn digitale leven lag in puin. Een vriendelijke voorbijganger heeft me thuis gebracht en concludeerde in al zijn wijsheid dat die voortand een namaak tand zou gaan worden. Namaak tand? Nou, zo dacht ik, dat beslist de tandarts wel.

En zo belandde ik dezelfde avond nog bij de dienstdoende tandarts in de stoel. Ik was er volledig van overtuigd dat een namaaktand niet nodig zou hoeven zijn, want met alle moderne middelen en technologieën die er vandaag de dag zijn kan het toch niet zo zijn dat deze voortand compleet vervangen zou moeten worden door een namaak tand? De vriendelijke voorbijganger van zojuist bleek echter gelijk te hebben. De voortand was dusdanig ver afgebroken en beschadigd dat deze vervangen moest worden door een namaak tand en wel in de vorm van een stifttand. Ik schrok me echt te pletter toen ik hoorde wat een stifttand me zou gaan kosten. Dit geld had ik immers niet meer, want de schatkist was leeg. En daarbij, ik moest ook een nieuwe mobiel hebben, want zonder een mobiel door het leven gaan is echt geen optie voor me. De tandarts heeft mijn voortand getrokken en zei dat ik het vervolgtraject maar met mijn eigen tandarts moest bespreken.

Zelf een namaak tand maken?

Wat nu? Ik moet heel snel een nieuwe telefoon hebben en daarmee is er geen geld meer voor een namaak tand. Maar ga ik voor de namaak tand, dan heb ik aan de andere kant weer een probleem. Een goede vriend kwam de volgende ochtend een bakkie koffie doen en lachte me eerst maar eens hartelijk uit. Ik zag er dan ook niet bepaald fraai uit met zo’n mooi gat in het midden van mijn mond. Ik vertelde hem wat er gebeurd was en de gevolgen. Hij begon nog harden te lachen en vroeg me waarom ik zelf gewoon niet even een namaak tand maakte. Leuk hoor, zelf even een namaak tand maken….tuurlijk.

Maar hij werd ineens serieus en vertelde me over tijdelijketand.nl. Een website waar je een pakketje kunt bestellen, waarmee je inderdaad zelf een namaak tand kunt maken. Deze nep tand heb je in een handomdraai gemaakt, dankzij de handleiding die niets aan duidelijkheid te wensen overlaat. Een zelfgemaakte tand gaat een maand mee en één pakketje is goed voor 20 neptanden. En de kosten van dit alles? Nog geen twintig euro! Bovendien geen gedoe met lijm of iets dergelijks, maar gewoon vastklemmen tussen twee tanden. Ik kon mijn maat wel zoenen, want dit was voor mij de oplossing. Ik heb dan ook direct een pakketje besteld en dit had ik de volgende dag al in huis. Even rustig handleiding lezen en voilà, mijn zelfgemaakte namaak tand was een feit. Van het kleine beetje geld dat we nog over hadden heb ik een nieuwe mobiele telefoon gekocht en nu leggen we maandelijks een bedrag opzij voor de definitieve oplossing die stifttand heet. Inmiddels hebben we voldoende geld gespaard en ga ik binnenkort over van een tijdelijke namaak tand naar een definitieve namaak tand. Tsja, het kan raar lopen allemaal…