Selecteer een pagina

noodoplossing tandWe zitten nog maar net in het nieuwe jaar en merken vrijwel direct dat bepaalde zaken weer duurder zijn geworden. In dit geval hebben we het over de zorgverzekering. De premie hiervan is gemiddeld met tien procent gestegen, waarbij het enige lichtpuntje is dat het eigen risico voor het eerst sinds de invoering ervan gelijk is gebleven. Kijken we naar de aanvullende verzekeringen, waarvan de tandartsverzekering er één is, dan zien we dat ook deze aanvullende verzekeringen veelal in prijs zijn gestegen. En wanneer de premie gelijk is gebleven, dan is in verreweg de meeste gevallen de dekking aangepast, waardoor je zelf vaak een groter bedrag moet bijleggen in het geval je er aanspraak op moet maken.

Veel mensen lopen schade op aan hun gebit. Hiermee bedoelen we niet de standaard zaken als gaatjes, wortelkanaalbehandelingen en dergelijke. Maar ingrijpende zaken als bijvoorbeeld het verliezen van een voortand. Dit komt veel vaker voor dan je denkt. Want realiseer je dat een ongelukje ook voor jou in een klein hoekje kan zitten. Even ravotten met de kinderen, sporten, klussen, struikelen en ga zo maar door. Voor je het weet kom je ongelukkig terecht of krijg je iets in je gezicht en het leed is geschied. En vervolgens kom je aan de beurt, financieel gesproken dan. Want zoals je uit eigen ervaring vast wel weet is een bezoek aan de tandarts een kostbare aangelegenheid.

Betaalbare noodoplossing tand – de Tijdelijke tand

Gelukkig is er een zogenaamde noodoplossing tand voor handen die de definitieve oplossing van jouw tandarts voor het missen van een voortand even uitstelt. Een ongelukje komt namelijk ook altijd onverwacht, en ben je niet direct in de gelegenheid om even enkele honderden euro’s op te hoesten voor jouw tandprobleem. Deze noodoplossing tand stelt jou in staat om zelf een nep tand te maken. Deze nep tand gaat enkele weken mee en dat geeft jou de gelegenheid om geld apart te zetten voor de oplossing die jouw tandarts bedacht heeft. Deze bestaat overigens in de meeste gevallen uit het plaatsen van een stifttand, brug of plaatje.

Een noodoplossing tand is, zoals het woord al aangeeft, een tijdelijke oplossing die nog geen twintig euro kost. Het zelf maken van een tand is helemaal niet zo moeilijk als je zou verwachten. De noodoplossing tand, die je snel en gemakkelijk online kunt bestellen, wordt vanzelfsprekend geleverd met een duidelijke handleiding. Kneedt het speciale materiaal in de juiste vorm, en wanneer deze uitgehard is klem je deze noodoplossing tand gewoon tussen twee bestaande goede tanden in. Geef deze noodoplossing tand dezelfde kleur als jouw overige tanden en je kunt je weer vertonen.

Vroeg of laat zal je toch echt naar de tandarts moeten. Maar tot die tijd is deze noodoplossing tand wellicht voor jou de ideale tijdelijke oplossing!