Selecteer een pagina

missende voortandEen ongeval zit in een klein hoekje. De meeste kleine ongelukjes gebeuren in en rondom het huis. Maar ook op het sportveld, school of op je werk kan je zomaar iets overkomen. Dit is geen bangmakerij, maar dagelijkse realiteit. Het meest vervelende van deze ongelukjes is dat ze altijd zo’n lange nasleep hebben. En wat verder ronduit vervelend is dat het vandaag de dag gewoon geld kost als jou iets overkomen is. Dit is zeker het geval wanneer het om je gebit gaat. Wanneer je een missende voortand wilt laten vervangen kom je er al snel achter dat dit niet goedkoop is.

De voortanden zijn het meest kwetsbaar als het om ons gebit gaat. Deze tanden staan immers in de frontlinie en raken als eerste beschadigd. Meer dan eens breekt een stuk van een voortand af en vaak kost je dit uiteindelijk de hele voortand. Uiteraard voel je je doodongelukkig met een missende voortand. Je trekt hiermee al snel alle aandacht en daar zit je in dit geval nou net niet op te wachten. Een missende voortand belemmert je ook in de spraak. Praten met consumptie en slissen zijn vaak het gevolg en dit kan ertoe bijdragen dat je zelfvertrouwen een behoorlijke tik te verwerken krijgt.

Jouw tandarts heeft ongetwijfeld een passende oplossing. Een brug, plaatje of implantaat ligt voor de hand. Maar deze moeten op maat gemaakt worden en zijn nu niet direct de volgende dag al klaar. Het zou erg prettig zijn als er iets zou zijn om het gat dat jouw voortand achterlaat tijdelijk op te vullen. En dan liefst een oplossing die ook nog betaalbaar is, want de tandartskosten rijzen immers al snel de pan uit.

Een missende voortand, hoe los je dat op?

De oplossing voor jouw missende voortand is de zogenaamde “tijdelijke tand”. Voor nog geen 20 euro maak je zelf een tijdelijke tand. Hierdoor overbrug je de tijd totdat de permanente oplossing voor jouw missende voortand klaar is. Misschien klinkt dit jou ietwat ongeloofwaardig in de oren, maar het is wel degelijk mogelijk. Daarnaast, wat is het alternatief? Een week of langer thuis blijven en niemand te woord staan? Maak het voor je zelf eenvoudig en betaalbaar. In slechts tien minuten heb jij weer een voortand, trek je niet meer alle aandacht en kun je weer gewoon praten.

De tijdelijke tand maak je van materiaal dat door warmte te kneden is in elke vorm, dus ook in de vorm van een tand. Dit materiaal is op kleur te maken, waardoor de tijdelijke tand niet opvalt tussen de rest van je tanden. Je klemt de tand tussen twee andere tanden in en blijft zo, zonder overige hulpmiddelen, goed op zijn plaats zitten. Het is en blijft een tijdelijke oplossing en de tandarts is uiteindelijk degene die jou een definitieve oplossing kan bieden.

Wanneer je de tijdelijke tand bestelt, dan heb je in de meeste gevallen deze bestelling al de volgende dag in huis. In het pakketje dat je ontvangt zit voldoende materiaal voor twintig tijdelijke tanden en vanzelfsprekend wordt een duidelijke handleiding meegeleverd.